Spotkanie w Maju
- Bartosz Warwas
- 19
Ahhh ta zdolność czytania ze zrozumieniem...ale bonsaista cierpliwym musi byc.
To jak wykorzystacie wystawe zależy tylko od Was. Możecie wpaść na 20 minut i obejrzeć drzewka a potem wyglupiać się przed Kapeluszem, możęcie poświecic im też więcej uwagi i dokladnie analizować każdą gałązkę. Możecie być na pokazach(jeśli takowe będą??) i albo bedziecie skupieni na przebiegu formowania albo bedziecie się naśmiewali z grymasu na twarzy prowadzącego albo błędu jezykowego popełnionego podczas prezentacji tematu. Nie mam zielonego pojęcia kto będzie w tym roku na wystawie ale na pewno będzie to ktoś o umiejętnościach znacznie przekraczających Wasze (moja zawiasem mowiąc też). To jak wykorzystacie obecność takich bonsajistów tak aby każda strona byla zadowolona ze spotkania......zależy tylko i wylącznie od Was....Bolas dał wam impuls i starał się naprowadzic wasze myśli na nieco inny tor ale nie powiedział, że załatwi wszystko od A do Z. Dobry Bonsaista musi mieć duzo własnej inwencji, prawda??
To jak wykorzystacie wystawe zależy tylko od Was. Możecie wpaść na 20 minut i obejrzeć drzewka a potem wyglupiać się przed Kapeluszem, możęcie poświecic im też więcej uwagi i dokladnie analizować każdą gałązkę. Możecie być na pokazach(jeśli takowe będą??) i albo bedziecie skupieni na przebiegu formowania albo bedziecie się naśmiewali z grymasu na twarzy prowadzącego albo błędu jezykowego popełnionego podczas prezentacji tematu. Nie mam zielonego pojęcia kto będzie w tym roku na wystawie ale na pewno będzie to ktoś o umiejętnościach znacznie przekraczających Wasze (moja zawiasem mowiąc też). To jak wykorzystacie obecność takich bonsajistów tak aby każda strona byla zadowolona ze spotkania......zależy tylko i wylącznie od Was....Bolas dał wam impuls i starał się naprowadzic wasze myśli na nieco inny tor ale nie powiedział, że załatwi wszystko od A do Z. Dobry Bonsaista musi mieć duzo własnej inwencji, prawda??
Pozdrawiam
Bartosz
Bartosz
- Bushman
- 16
- Imie i nazwisko: Wojciech N.
- Województwo: śląskie
Dobrze, zatem przejdźmy do konkretów.
1) Kto z wystawców będzie osobiście obecny przez cały czas trwania wystawy? Kto jest odpowiedzialny za przebieg i z kim należy ustalać szczegóły?
2) Czy odbędą się pokazy formowania? (czy było to w planie?)
3) Czy istnieje możliwość zorganizowania w jeden z dni warsztatów ŚGEB na terenie "Kapelusza" w ramach wystawy a jeżeli tak to na jakich warunkach? (który dzień, w jakich godzinach, ile będzie miejsca, itp)
4) W przypadku zorganizowania warsztatów czy będzie trzeba wnieść opłatę za uczestnictwo? Jeśli tak, ile wyniesie?
5) W przypadku zorganizowania warsztatów ile maksymalnie osób będzie mogło w nich uczestniczyć?
6) (na pewno pojawią się kolejne pytania )
1) Kto z wystawców będzie osobiście obecny przez cały czas trwania wystawy? Kto jest odpowiedzialny za przebieg i z kim należy ustalać szczegóły?
2) Czy odbędą się pokazy formowania? (czy było to w planie?)
3) Czy istnieje możliwość zorganizowania w jeden z dni warsztatów ŚGEB na terenie "Kapelusza" w ramach wystawy a jeżeli tak to na jakich warunkach? (który dzień, w jakich godzinach, ile będzie miejsca, itp)
4) W przypadku zorganizowania warsztatów czy będzie trzeba wnieść opłatę za uczestnictwo? Jeśli tak, ile wyniesie?
5) W przypadku zorganizowania warsztatów ile maksymalnie osób będzie mogło w nich uczestniczyć?
6) (na pewno pojawią się kolejne pytania )
Wojciech N.
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
A ja podam taką analogię: co daje więcej pożytku dla własnych umiejętności np w gotowaniu - praktyczne eksperymentowanie po omacku, czy zaangażowana rozmowa teoretyczna z szefem kuchni?
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
- Errthina
- 16
- Imie i nazwisko: Anna T
rany jak ja nie lubię tego forum.... to wasze "wiem ale nie powiem" doprowadza mnie do szału
o tej wystawie są tylko ogólnikowe informacje http://www.globeexpo.pl/index.php?id=228
niby kontakt do nich jest, ale czy udostępnią "szarakom" jakichś dodatkowych informacji? tel. 032 204 82 41 / 0692 122 230, e-mail: a.gromotka@globeexpo.pl
zapewne i tak się okaże że na wystawę pojadą 3 osoby, a spotkanie wogóle się nie odbędzie....... a wy sobie bijcie piane dalej
o tej wystawie są tylko ogólnikowe informacje http://www.globeexpo.pl/index.php?id=228
niby kontakt do nich jest, ale czy udostępnią "szarakom" jakichś dodatkowych informacji? tel. 032 204 82 41 / 0692 122 230, e-mail: a.gromotka@globeexpo.pl
zapewne i tak się okaże że na wystawę pojadą 3 osoby, a spotkanie wogóle się nie odbędzie....... a wy sobie bijcie piane dalej
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
Nie rozumiem jednej rzeczy. Ciągle mam wrażenie, że najistotniejsze jest spotkanie, a to że jest akurat wystawa, jest wydarzeniem pobocznym. Dla mnie akurat fakt wystawy i to łączonej, jest swego rodzaju świętem.
Tylko nie obrażajcie się, bo nie chodzi mi o to by komuś dopiec
Tylko nie obrażajcie się, bo nie chodzi mi o to by komuś dopiec
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
- Errthina
- 16
Nie wiem jak Ty ale ja lubie spotkać się czasem z ludźmi których lubiefidelpatcha pisze:Ciągle mam wrażenie, że najistotniejsze jest spotkanie
Dla mnie to również świetna okazja do obserwacji i nauki przez co zapewne tam się pojawię. Myślałam jednak że na forum jest pare osób które są w stanie/chcą udzielić nam bliższych informacji o tej wystawie (niż te na stronie www). Wiem że tu wychodzi się z założenia że wszyscy wszystko wiedzą i wszystkich znają, ale to założenie jest błędne. Nie byłam jeszcze nigdy na wystawie w Kapleuszu przez co nie wiem jaki potencjał ona ze sobą niesie, wiec stwierdzenie "organizujcie się" jest dla mnie jak gadka ze ślepym o kolorach.fidelpatcha pisze: Dla mnie akurat fakt wystawy i to łączonej, jest swego rodzaju świętem
-
- 16
- Imie i nazwisko: Marcin Olbrski
- Kontakt:
witam was ja bede na pewno na wystawie naprawde warto i polecam wszytskim Pozdrawiam
Marcin O
- Bartosz Warwas
- 19
Pomyslmy logicznie z zastosowaniem pewnej analogii....kto organizował wystawe bonsai rok temu, dwa lata temu,3 lata temu????
Pozdrawiam
Bartosz
Bartosz
- Errthina
- 16
już nawet założyciel tematu dał sobie spokój ze spotkaniem - chyba go dyskusja przerosłamarcinolborski pisze:witam was ja bede na pewno na wystawie naprawde warto i polecam wszytskim Pozdrawiam
czy w takim razie ktoś wie [i chce się tą wiadomością podzielić]: w jakich godzinach będą pokazy? bo nie wiem czy będę mieć cały dzień wolny :/
-
- 16
- Kontakt:
witam
dałem sobie spokój bo szkoda słów na to wszytsko co pisza osoby wyzej nic jasnego szok ogolnie ,
spotaknie zawsze moglo by byc oprocz wystawy czyli po niej ale ..
Pozdrawiam Ps ja bede na wystwie
Ten post poszedl nie w ta strone co mial ,wystawa wystawa a spotkanie moglo by byc po ,jak wyzej napislem no szkoda ze dogadac sie nie potrafmy razem ....
dałem sobie spokój bo szkoda słów na to wszytsko co pisza osoby wyzej nic jasnego szok ogolnie ,
spotaknie zawsze moglo by byc oprocz wystawy czyli po niej ale ..
Pozdrawiam Ps ja bede na wystwie
Ten post poszedl nie w ta strone co mial ,wystawa wystawa a spotkanie moglo by byc po ,jak wyzej napislem no szkoda ze dogadac sie nie potrafmy razem ....
Marcin O
-
- 16
- Kontakt:
witam jesli bede osoby zadzwonic moge termin 10 maja zatwic jesli bedzie wolny:)
Marcin O
- LukaszKwas
- 17
No to dzwoń Marcin jak możesz ja tez akceptuje ten termin wiec jak juz nas bedzie trójka to bedzie to mozna nazwać spotkaniem pozdrawiam i dozobaczenia w niedziele o 10tej
- LukaszKwas
- 17
No bushmen niestety dwóch właśnie dostałem info i niestety mam pilny wyjazd na weekend.
Bardzo mi on nie lezy ale no cóż nie moja wina
Chba ze jest opcja przesuniecia spotkania o tydzien co rozwiązało by wszystkie problemy (imój przy okazji)
Ale to zostawiam wam
Bardzo mi on nie lezy ale no cóż nie moja wina
Chba ze jest opcja przesuniecia spotkania o tydzien co rozwiązało by wszystkie problemy (imój przy okazji)
Ale to zostawiam wam
-
- 16
- Kontakt:
witam dla dwóch spotkanie to mozna na kawe sie ugadac lub w domu Pozdrawiam
Marcin O
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 20
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Kontakt:
http://www.globeexpo.pl/index.php?id=75
Organizatorem wystawy bonsai jest Akademia Bonsai i Polska Asocjacja Bonsai
PLAN WYSTAWY
09.05.2009 ( sobota):
Scena główna – Hala Wystaw Kapelusz
* 12.00 - 13.00 – Pokaz florystyczny „Kwiaty w Twoim domu”
* 14.30 – 15.30 – koncert
* 15.30 – 16.30 – taniec towarzyski
* 16.30 – 18.30 – Pokaz formowania drzewek Bonsai; porady
Sala konferencyjna – Hala Wystaw Kapelusz
* 9.00-19.00 - Porady Polskiego Związku Działkowców dotyczące pielęgnacji i uprawy roślin
Teren Zewnętrzny
* 14.00 – 17.00 – III Mistrzostwa Polski w Wyrywaniu Chwastów
10.05.2009 ( niedziela) :
* 11.00 - 12.00 – Wpływ Księżyca 2009. Wskazówki kalendarza księżycowego pomocnego w pielęgnacji roślin i ogrodów - Witold Czuksanow, TVP1 , program Rok w Ogrodzie
* 12.30 – 13.30 – koncert
* 14.00 – 15.00 – Pokazy florystyczne „Bukiety – od tradycji do nowoczesności”
* 09.00 – 19.00 – Porady Polskiego Związku Działkowców dotyczące pielęgnacji i uprawy roślin (sala konferencyjna – Hala Wystaw Kapelusz)
* 9.00-19.00 - Porady Polskiego Związku Działkowców dotyczące pielęgnacji i uprawy roślin
DODATKOWO – WYBORY MISS WIOSNY 2009!
Casting przed Halą Wystaw Kapelusz
* piątek – godz. 15.00-18.00
* Półfinał – sobota 12.00-17.00
* Finał – niedziela 12.00-17.00
Serdecznie Zapraszamy!
Wystawa będzie czynna:
* 08.05.2009 – 10.05.2009 r – od godz. 9.00 do godz. 20.00
* 11.05.2009r – od godz. 9.00 do godz. 19.00
Ceny Biletów:
* normalny 7pln,
* ulgowy 5pln,
* grupowy (powyżej 10 osób) 3pln.
Organizatorem wystawy bonsai jest Akademia Bonsai i Polska Asocjacja Bonsai
PLAN WYSTAWY
09.05.2009 ( sobota):
* 12.00 - 13.00 – Pokaz florystyczny „Kwiaty w Twoim domu”
* 14.30 – 15.30 – koncert
Teren Zewnętrzny
* 14.00 – 17.00 – III Mistrzostwa Polski w Wyrywaniu Chwastów
10.05.2009 ( niedziela) :
* 11.00 - 12.00 – Wpływ Księżyca 2009. Wskazówki kalendarza księżycowego pomocnego w pielęgnacji roślin i ogrodów - Witold Czuksanow, TVP1 , program Rok w Ogrodzie
* 12.30 – 13.30 – koncert
* 14.00 – 15.00 – Pokazy florystyczne „Bukiety – od tradycji do nowoczesności”
* 09.00 – 19.00 – Porady Polskiego Związku Działkowców dotyczące pielęgnacji i uprawy roślin (sala konferencyjna – Hala Wystaw Kapelusz)
DODATKOWO – WYBORY MISS WIOSNY 2009!
Casting przed Halą Wystaw Kapelusz
* piątek – godz. 15.00-18.00
* Półfinał – sobota 12.00-17.00
* Finał – niedziela 12.00-17.00
Serdecznie Zapraszamy!
Wystawa będzie czynna:
* 08.05.2009 – 10.05.2009 r – od godz. 9.00 do godz. 20.00
* 11.05.2009r – od godz. 9.00 do godz. 19.00
Ceny Biletów:
* normalny 7pln,
* ulgowy 5pln,