moje drzewko
moje drzewko
to irga mojej mamy. czy ona jest dobrze przycięta? i czy juz teraz można ją wsadzic do gruntu?
- Załączniki
-
- mamy irga.JPG (60.57 KiB) Przejrzano 3010 razy
- PiotrMochocki
- 18
Doroto koniecznie zdejmij te straszlwe odciągi ,strasznie sa nieestetyczne i nie bardzo odciagaja do dołu,jelsi chcialas taki efkt uzyskać...
Zebym sie nie rozpisywał,równiez proponuje to co radził kolega Tomasz,minimum 5 lat,nawet powiedział bym ze przez najblizsze 2 sezony jej nie podicnac,potem sama zobaczysz
Zebym sie nie rozpisywał,równiez proponuje to co radził kolega Tomasz,minimum 5 lat,nawet powiedział bym ze przez najblizsze 2 sezony jej nie podicnac,potem sama zobaczysz
----Co Cię nie zabije,to Cie wzmocni----Pozdrawiam Piotr Mochocki
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie
Rozumiem, że ta masa liśli i przyrostów, która powstanie ma pracować na grubość pnia, ale czy nie utrudni to potem formowania?*>Arke<* pisze:... powiedział bym ze przez najblizsze 2 sezony jej nie podicnac,potem sama zobaczysz
Mam irgę i rośnie jak szalona. Też mam dylemat, czy przycinać żeby nadto nie psuć formy, czy zostawić i patrzyć jak rośnie.
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
- PiotrMochocki
- 18
Tzn to jest moje zdanie,powykopaniu do gruntu przez 1 rok drzewko nie wiele urosnie,w 2 juz bedzie widac rezultaty,nie podcinajac nic drzewko sie bedzie zageszczalo co za tym idzie jesli drzewko ma wiecej masy zielonej,szybciej grubieje,a co do formy i na nia bedzie czas,narazie kolezanka powinna sie chybaskupic na pniu,i zieleniny by gyło z czego uformowac..,
Pozdrawiam
Pozdrawiam
----Co Cię nie zabije,to Cie wzmocni----Pozdrawiam Piotr Mochocki