Pamiętacie ten post: viewtopic.php?t=1777
Mój ficus wraca do świata żywych... Mam co do niego konkretny zamiar - ze wzgledu na to że ma dosyć rozbudowane korzenie i gietkie gałozki (teraz już wiem ze w przypadku wiandi mozna drutowac wyłącznie takie) zamierzam posadowiś całośc na kamieniu i dążyć w kierunku któregoś z dynamicznych stylów... Co o tym myslicie?
ficuc - jak fenix z popiołÃ³w
-
Varss
ficuc - jak fenix z popiołÃ³w
- Załączniki
-
- powrĂłt ficusa3.jpg (44.55 KiB) Przejrzano 3115 razy
-
- powrĂłt ficusa.jpg (64.61 KiB) Przejrzano 3115 razy
-
- powrĂłt ficusa4.jpg (44.79 KiB) Przejrzano 3115 razy
-
piotr piesik
- PiotrMochocki
- 19
-
Varss
Drzewko to z tego bedzie (mam nadzieje) za kilka lat.
Arke - to co widać na ziemi to faktycznie pleśń, aktualnie po przesadzeniu prawie jej nie ma. Zrobiłem jak napisałem, z tym ze ficuc umieszczony na kamieniu przestał się rozwijać. Na razie nie będe rozgrzebywał korzeni, ale mam obawy ze za mocno je przyczepiłem. Czy zabezpieczyłem maścią??? Nie, przeczytaj wcześniejszy post - ja ficusa nie skracałem celowo. Hey.
Arke - to co widać na ziemi to faktycznie pleśń, aktualnie po przesadzeniu prawie jej nie ma. Zrobiłem jak napisałem, z tym ze ficuc umieszczony na kamieniu przestał się rozwijać. Na razie nie będe rozgrzebywał korzeni, ale mam obawy ze za mocno je przyczepiłem. Czy zabezpieczyłem maścią??? Nie, przeczytaj wcześniejszy post - ja ficusa nie skracałem celowo. Hey.