ficuc - jak fenix z popiołÃ³w

Dział poświęcony omawianiu drzewek zakupionych w marketach oraz fikusom w stępnej fazie, czyli gatunkom, które można hodować w domu.
Varss

ficuc - jak fenix z popiołÃ³w

Post autor: Varss »

Pamiętacie ten post: viewtopic.php?t=1777

Mój ficus wraca do świata żywych... Mam co do niego konkretny zamiar - ze wzgledu na to że ma dosyć rozbudowane korzenie i gietkie gałozki (teraz już wiem ze w przypadku wiandi mozna drutowac wyłącznie takie) zamierzam posadowiś całośc na kamieniu i dążyć w kierunku któregoś z dynamicznych stylów... Co o tym myslicie?
Załączniki
powrĂłt ficusa3.jpg
powrĂłt ficusa3.jpg (44.55 KiB) Przejrzano 3118 razy
powrĂłt ficusa.jpg
powrĂłt ficusa.jpg (64.61 KiB) Przejrzano 3118 razy
powrĂłt ficusa4.jpg
powrĂłt ficusa4.jpg (44.79 KiB) Przejrzano 3118 razy
piotr piesik

Post autor: piotr piesik »

To dzrzewko jest bardzo ładne. Pomysł osadzenia na skale jest dobry. Widziałem już kiedyś takie drzewko i byłem mile zaskoczony.
Awatar użytkownika
PiotrMochocki
Answers: 0
19

Post autor: PiotrMochocki »

Posmarowałes rane mascia?Mam jeszcze takie jedno pytanie.Czy na zdjęciu nie ma czasem pleśni?Czy to wina zdjęcia
----Co Cię nie zabije,to Cie wzmocni----Pozdrawiam Piotr Mochocki
Varss

Post autor: Varss »

Drzewko to z tego bedzie (mam nadzieje) za kilka lat.
Arke - to co widać na ziemi to faktycznie pleśń, aktualnie po przesadzeniu prawie jej nie ma. Zrobiłem jak napisałem, z tym ze ficuc umieszczony na kamieniu przestał się rozwijać. Na razie nie będe rozgrzebywał korzeni, ale mam obawy ze za mocno je przyczepiłem. Czy zabezpieczyłem maścią??? Nie, przeczytaj wcześniejszy post - ja ficusa nie skracałem celowo. Hey.
vofkoo

Post autor: vofkoo »

to ze nie przyciales go celowo nie znaczy ze nie warto go posmarowac. pozdrawiam
ODPOWIEDZ