Jałowce pospolite wykopane z ogródka. Przy wykopywaniu przycięte zostały i korzenie i gałęzie.
1. Jałowiec starszy około 8 lat. Po przycięciu została najniższa gałąź skierowana ku górze pod kątem.
Przez 2 lata siedział w wiadrze i zbliżałem gałązkę ku górze (bliżej kikuta), jednocześnie zostawiłem zielone bez przycinania.
Na wiosnę było pierwsze drutowanie. W między czasie dostał też roboczą doniczkę.
2. Jałowiec koło 5lat. Po wykopaniu wsadzony do wiadra. Niestety po zimie ostała się tylko najniższa gałązka.
Pomyślałem, by spróbować poprowadzić drzewko właśnie w tym kierunku; t.j. gałązki wyprowadzić nowy wierzchołek.
Obecnie zostawiam go by zarósł.
2 Jałowce początki formowania
- Valheru
- 20
- Imie i nazwisko: Marcin S.
- Województwo: śląskie
2 Jałowce początki formowania
- Załączniki
-
- Jałowiec 1. Najniższe gałęzie zostaną skrócone, ale czekam by przybrały na obwodzie
- DSC02646.JPG (64.2 KiB) Przejrzano 3149 razy
-
- Jałowiec 1 ostatnie zdjęcie- 10.2013
- DSC03294.JPG (73.17 KiB) Przejrzano 3149 razy
-
- Jałowiec 2 teraz ma tylko rosnąć.
- DSC02650.JPG (76.21 KiB) Przejrzano 3149 razy
Marcin Sochacki pozdrawia Wszystkich
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 20
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Na początku wydawał mi się dość ciekawy jedynie ten jin nie pasował do filigranowego kształtu drzewa ale teraz też nie jest źle - jest mniejszy przez co pień zrobił się dużo grubszy - zobaczymy co wyjdzie w przyszłości.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
Ile go już masz?