- czy może stać na parapecie na zachodnim oknie?
- jaką ziemię mu kupić?
- jakich wymiarów doniczkę/doniczki? Nie wiem jakie ma korzenie

I taki trochę offtop:
- czy Waszym zdaniem bonsai może stać na szafce nocnej albo stoliku?

Mam nadzieje że na serio nie miałeś na myśli tego co napisałeś? Sprecyzuj co mialeś na myśli bo wprowadzasz ludzi w błąd.Bakus pisze: oczywiście jest to fikus ale szczepiony na korzeniu żeń szenia
Bakus napisał(a):oczywiście jest to fikus ale szczepiony na korzeniu żeń szenia
niby dlaczego mam wprowadzać ludzi w błąd ?Mam nadzieje że na serio nie miałeś na myśli tego co napisałeś? Sprecyzuj co mialeś na myśli bo wprowadzasz ludzi w błąd.
Oczywiście lepiej zostawić bez komentarza wypisywanie bzdurBakus pisze:jestem pewny w 100% dobra koniec tematu zaczynacie się już czepiać
Jak dziecko. Szczepienie drzewa na bylinie? Może należało by poduczyć się biologii trochę. Kończę już ten temat, bo szybciej moja trzyletnia córka by to zrozumiała.Bakus pisze:heh musi być możliwe ;p skoro coś takiego wypuszczają do handlu nawet sama nazwa Ginseng wskazuje na korzeń żeń szeniu
a może jest inny sposób który by wszystko wyjaśniał - przewiert na wylot w miejsce otworu przeciągnięta jest sadzonka fikusa tylko tak wszystko się zabliźni
DOBRElukipela pisze:Pisząc swojego posta myślałem że tylko nieprecyzyjnie się wyraziłeś...
Faktycznie na te fikusy mówi się w handlu "ginseng" ale tylko dlatego że te korzenie z wyglądu przypominają żeńszeń. Mówi się też na nie "marchewka" a nie są szczepione na marchewce. Dobrze byłoby jabyś zdobył trochę wiedzy zanim zaczniesz udzielać rad innym.
A może uważasz że "ficus panda" jest szczepiony na małych pandach?