co z nim jest?
- lukipela
- 16
- Imie i nazwisko: Pawel F
- Województwo: lubelskie
napisz coś więcej...w jakich warunkach stoi drzewko,ile ma światła itd. taki stan równie dobrze może być spowodowany zbyt obfitym podlewaniem.powinieneś podlewać wtedy kiedy podłoże zaczyna wysychać a nie raz dziennie
a czy przypadkiem nie nawozisz zbyt obficie tego drzewka?
a czy przypadkiem nie nawozisz zbyt obficie tego drzewka?
...
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 20
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
gatunek to ligustr
podlewasz ale nie dokladnie. Ta roslina lubi bardzo wilgotne podłoze. podlewaj przez zanurzenie w misce z woda - znajdziesz na forum opis. Powinna sie ocknąc z tego stanu.
podlewasz ale nie dokladnie. Ta roslina lubi bardzo wilgotne podłoze. podlewaj przez zanurzenie w misce z woda - znajdziesz na forum opis. Powinna sie ocknąc z tego stanu.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
-
- 15
- Imie i nazwisko: Cezary K
- Województwo: wielkopolskie
już wiem to sageretia ;) ale jeśli się mylę to mnie poprawcie, i co teraz powinienem zrobić z suchymi liśćmi? one nie są do końca suche bo się nie łamią w palcach ale jak widać na fotach są poskręcane... mam je obciąć? czy może zostawić i się jakoś odrodzą?
- wwoadas
- 18
- Imie i nazwisko: Adam Filipiak
- Województwo: mazowieckie
Zostaw. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli rośli np. liści nie maja jakiejś choroby grzybiczej, liscie robia sie żółte, albo więdną to lepiej je zostawić- roślina jeszcze z nich wyciągnie wode starajac się to końca wykorzystać te liście. Jesli liscie są zarażone jakimś grzybem to wtedy lepiej usunąć, aby uniknąć przeniesienia się go na inne zdrowe liście.
Kto się nie rozwija, ten się cofa.
Tak, to sageretia. Bolas piłeś coś, czy jaja wielkanocne sobie zrobiłeś?
Pozdrawiam z okolic Poznania