Spotkanie przed zimą
- LukaszKwas
- 17
Spotkanie przed zimą
Witam czy są jeszcze jakieś szanse na spotkanie przed zimą zeby zakończyć pomyślnie ten sezon 2008. a poza tym jałowce można kształtować cały rok pozdrowiania
Dajcie znac jak by co!
Dajcie znac jak by co!
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie
Z tym kształtowaniem jałowców cały rok to różnie bywa, ale akurat teraz pora jest dobra.
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
- ogrodnik
- 17
- Imie i nazwisko: Michal Krzyscin
- Kontakt:
Hej, oczywiście, że zamierzam zrobić spotkanie tylko się zastanawiam czy tak jak zawsze w Egzotarium, czy może bardziej jakieś zakończenie sezonu (kiełbaski z grilla, itp.)
Jeśli to drugie to z mojej strony mogę zaproponować tylko moją działkę w Brennej ( http://mapy.google.pl/maps?f=q&hl=pl&ge ... =UTF8&z=12 ). Kawałek dalej, ale jakbyście się dogadali żeby jechać w 4 czy nawet 5 osób jednym samochodem to nie będzie tak źle...
Napiszcie kto na jaką opcję by był chętny, kiedy pasuje (terminy niedzielne)...
Pozdro
Jeśli to drugie to z mojej strony mogę zaproponować tylko moją działkę w Brennej ( http://mapy.google.pl/maps?f=q&hl=pl&ge ... =UTF8&z=12 ). Kawałek dalej, ale jakbyście się dogadali żeby jechać w 4 czy nawet 5 osób jednym samochodem to nie będzie tak źle...
Napiszcie kto na jaką opcję by był chętny, kiedy pasuje (terminy niedzielne)...
Pozdro
Pozdrawiam Michał Krzyścin
http://www.mojerosliny.prv.pl
- Bushman
- 16
- Imie i nazwisko: Wojciech N.
Witam.
Po rozmowie z Michałem ustaliliśmy co następuje.
Sugerowany plan spotkania:
- sobota wczesnym popołudniem chętni jadą do Brennej i spotykamy się na miejscu,
- zabieramy ze sobą coś do spania (materac, karimata, śpiwór, koc, co kto ma), prowiant i na poje na piknik (kiełbaski, chlebek, musztarda, sushi, okonomiyaki, surimi, itp. co kto lubi z ogniska),
- do wieczora robimy sobie spotkanie integracyjne z ogniskiem (+grill), potem spać (ile towarzystwo wytrzyma przy ognisku tyle będziemy siedzieć)
- rano śniadanko (o ile coś zostanie :P )
- po śniadanku można pozwiedzać okolicę, pójść na spacer itp,
- potem zabieramy się za bonsai
- osoby nie zainteresowane spotkaniem integracyjnym przyjeżdżają w niedziele koło 9-11 (jak kto dojedzie)
- formujemy, drutujemy, przycinamy, o farmazonach dyskutujemy... :P
- jak się towarzystwo zacznie wykruszać pakujemy się i jedziemy do domciu.
Kto jest zainteresowany niech pisze.
pozdrawiam,
Bushman
PS: data do ustalenia ale bankowo sobota/niedziela
Po rozmowie z Michałem ustaliliśmy co następuje.
Sugerowany plan spotkania:
- sobota wczesnym popołudniem chętni jadą do Brennej i spotykamy się na miejscu,
- zabieramy ze sobą coś do spania (materac, karimata, śpiwór, koc, co kto ma), prowiant i na poje na piknik (kiełbaski, chlebek, musztarda, sushi, okonomiyaki, surimi, itp. co kto lubi z ogniska),
- do wieczora robimy sobie spotkanie integracyjne z ogniskiem (+grill), potem spać (ile towarzystwo wytrzyma przy ognisku tyle będziemy siedzieć)
- rano śniadanko (o ile coś zostanie :P )
- po śniadanku można pozwiedzać okolicę, pójść na spacer itp,
- potem zabieramy się za bonsai
- osoby nie zainteresowane spotkaniem integracyjnym przyjeżdżają w niedziele koło 9-11 (jak kto dojedzie)
- formujemy, drutujemy, przycinamy, o farmazonach dyskutujemy... :P
- jak się towarzystwo zacznie wykruszać pakujemy się i jedziemy do domciu.
Kto jest zainteresowany niech pisze.
pozdrawiam,
Bushman
PS: data do ustalenia ale bankowo sobota/niedziela
Wojciech N.
- ogrodnik
- 17
- Kontakt:
Dla uściślenia pewnych kwestii
Spotkanie było w planach już dawno, ale nie miałem czasu się tym zająć, a inni też jakoś za bardzo się nie rwą :P
Miejsce-Egzotarium jak dla mnie powoli robi się niestety nudne. Nie ma czasu wyjść nawet nic zjeść, bo formowanie jest ważniejsze więc czasem już czuje się głód... Z mojej strony raczej (bo teraz wpadł mi jeszcze inny pomysł) tylko to miejsce daje możliwość takiego spotkania. Jeśli ktoś by się odważył udostępnić swoją działkę to proponujcie. No i ze względu na odległość jaka dzieli tradycyjne miejsce spotkań od tego proponowałbym się dogadać co do dojazdu żeby wyszło taniej
Miejsce uważam iż jest fajne, bo jakiś 100m od działki jest las, można by się wybrać na jakiś spacerek, widoki są piękne (a teraz modrzewie i drzewa liściaste się ładnie przebarwiają). Działka jest na południowym stoku i patrzy się z niej na szczyt o nazwie Równica Działka umożliwia zrobienie jakiegoś grilla ;) Poza tym w domu jest prowizoryczna łazienka, jest ciepła woda, kominek więc jakby było zimno to się ogrzać też można, kuchnia też prowizoryczna, ale jest:P
Co do noclegu to myślę, że byłby możliwy. Mam tam jakieś materace więc te 4 czy 5 osób powinno się załapać, ale pościel już swoja, bo tyle nie posiadam. No i jakby na nocleg z soboty na niedzielę było chętnych więcej osób to jakieś karimaty czy coś swojego. Tylko nie wiem ile osób się zmieści w pokoju, w którym jest kominek, ale myślę, że z 10 sztuk damy radę zmieścić jak stół z jadalni usuniemy :lol:
Dalej to do normalnego formowania drzewek wykombinujemy jakieś blaty, stoły... Desek, palet, kamieni, cegieł i podobnych nie powinno zabraknąć.
Możemy nawet zwiedzić kamieniołom (teraz mi się przypomniało, że jest zaraz obok)...
Jedzonko we własnym zakresie albo ewentualnie jakaś zbiórka funduszy na ten cel.
Proszę o odpowiedź członków grupy i osób, które chciałyby zjawić się pierwszy raz na spotkaniu o info czy chcą takie spotkanie, kto nie chce to też niech to wyraźnie napisze. I tu silniejsza prośba do bardziej doświadczonych członków grupy, którzy ostatnio nie przyjeżdżali zbyt często na spotkania, aby także przemyśleli sprawę (chyba się zorientujecie do kogo to kieruję) Chciałbym abyście się również na tym spotkaniu zjawili, bo będzie to coś innego (jeśli dojdzie do skutku )
Pozdro i do zobaczenia
PS-oczywiście jeśli macie jakieś pytania to piszcie, jakieś propozycje innego miejsca też mile widziane. no i przede wszystkim termin-piszcie komu który weekend pasuje Oby pogoda była odpowiednia do pracy na dworze
Spotkanie było w planach już dawno, ale nie miałem czasu się tym zająć, a inni też jakoś za bardzo się nie rwą :P
Miejsce-Egzotarium jak dla mnie powoli robi się niestety nudne. Nie ma czasu wyjść nawet nic zjeść, bo formowanie jest ważniejsze więc czasem już czuje się głód... Z mojej strony raczej (bo teraz wpadł mi jeszcze inny pomysł) tylko to miejsce daje możliwość takiego spotkania. Jeśli ktoś by się odważył udostępnić swoją działkę to proponujcie. No i ze względu na odległość jaka dzieli tradycyjne miejsce spotkań od tego proponowałbym się dogadać co do dojazdu żeby wyszło taniej
Miejsce uważam iż jest fajne, bo jakiś 100m od działki jest las, można by się wybrać na jakiś spacerek, widoki są piękne (a teraz modrzewie i drzewa liściaste się ładnie przebarwiają). Działka jest na południowym stoku i patrzy się z niej na szczyt o nazwie Równica Działka umożliwia zrobienie jakiegoś grilla ;) Poza tym w domu jest prowizoryczna łazienka, jest ciepła woda, kominek więc jakby było zimno to się ogrzać też można, kuchnia też prowizoryczna, ale jest:P
Co do noclegu to myślę, że byłby możliwy. Mam tam jakieś materace więc te 4 czy 5 osób powinno się załapać, ale pościel już swoja, bo tyle nie posiadam. No i jakby na nocleg z soboty na niedzielę było chętnych więcej osób to jakieś karimaty czy coś swojego. Tylko nie wiem ile osób się zmieści w pokoju, w którym jest kominek, ale myślę, że z 10 sztuk damy radę zmieścić jak stół z jadalni usuniemy :lol:
Dalej to do normalnego formowania drzewek wykombinujemy jakieś blaty, stoły... Desek, palet, kamieni, cegieł i podobnych nie powinno zabraknąć.
Możemy nawet zwiedzić kamieniołom (teraz mi się przypomniało, że jest zaraz obok)...
Jedzonko we własnym zakresie albo ewentualnie jakaś zbiórka funduszy na ten cel.
Proszę o odpowiedź członków grupy i osób, które chciałyby zjawić się pierwszy raz na spotkaniu o info czy chcą takie spotkanie, kto nie chce to też niech to wyraźnie napisze. I tu silniejsza prośba do bardziej doświadczonych członków grupy, którzy ostatnio nie przyjeżdżali zbyt często na spotkania, aby także przemyśleli sprawę (chyba się zorientujecie do kogo to kieruję) Chciałbym abyście się również na tym spotkaniu zjawili, bo będzie to coś innego (jeśli dojdzie do skutku )
Pozdro i do zobaczenia
PS-oczywiście jeśli macie jakieś pytania to piszcie, jakieś propozycje innego miejsca też mile widziane. no i przede wszystkim termin-piszcie komu który weekend pasuje Oby pogoda była odpowiednia do pracy na dworze
-
- 17
- Imie i nazwisko: Karol H.
Witam was Ja natomiast po krótkiej rozmowie z Ogrodnikiem proponuje mój ogród, jest tu dużo miejsca, jest spokój, miejsce na ognisko i grill, spokojnie załatwie ławki, stoły i krzesła. Można, więc zrobić jednodniowe spotkanie, jakieś formowanie przy ognisku, grill, ognisko, miło będzie na pewno jak zawsze, a dojazd dla niektórych będzie łatwiejszy, bo krótszy. Tak wiec proponuje spotkanie w Knurowie, obok Gliwic, jeśli jest ktoś chętny na takie jesienne spotkanie na świeżym powietrzu, to ja zapraszam.
- ogrodnik
- 17
- Kontakt:
Ale 9 by Ci już pasował ??
-
- 16
- Imie i nazwisko: Marcin Olbrski
- Kontakt:
witam was
Ja jestem za spotkaniem - jeden dzien , poniewaz praca mi nie pozwala na 2 dni ... a co do miejsca to wszedzie dojade... ;) a pasuje mi 9 .11 .08 r. Pozdrawiam was i prosze o kontakt , sms bo malo jestem na internecie brak czasu ... tel.601622792
Ja jestem za spotkaniem - jeden dzien , poniewaz praca mi nie pozwala na 2 dni ... a co do miejsca to wszedzie dojade... ;) a pasuje mi 9 .11 .08 r. Pozdrawiam was i prosze o kontakt , sms bo malo jestem na internecie brak czasu ... tel.601622792
Marcin O
-
- 16
- Imie i nazwisko: Wojciech J.
Witam jestem Wojtek i dopiero zaczynam swoją przygode z bonsai.Chętnie spotkam sie z wami by dowiedzieć sie czegoś.obojetnie czy na dwa dni czy na jeden i obojętnie gdzie ustalcie tylko termin i jak można to sie dołączam.
Pozdrawiam Wojtek:)
- krysztof
- 18
- Imie i nazwisko: Krzysztof H
Hejka.Zima tuż tuż myślę że trzeba to spotkanie zorganizowac jak najszybciej, może 2.11 nie wszystkim będzie pasował ale jest 9 lub 11.11 dniem wolnym od pracy(chyba dla większości) jeśli chodzi o czerwone kartki w kalendarzu , ale to już zależy od organizatorów. My czekamy.
Krzysztof
Jestem tu, aby nauczyć się.
Jestem tu, aby nauczyć się.
- ogrodnik
- 17
- Kontakt:
Jaka zima??? Jeszcze śnieg nie pada :P jeśli chodzi o pogodę to i tak musimy trafić żeby nam na głowy nie kapało, ale na 20 stopni i tak nie mamy już co liczyć więc aż tak się spieszyć moim zdaniem nie trzeba ;)
- Dragonww
- 18
- Imie i nazwisko: Wojtek Winiarski
Weekend 8-9-10-11 dla mnie odpada - Wiedeń. I raczej sobota bez względu jaka też - praca.
-------------------------------------------------------
Wojtek
Bonsai - sztuka sÂłuchania natury...
Wojtek
Bonsai - sztuka sÂłuchania natury...
- ogrodnik
- 17
- Kontakt:
Z tego co tu widzę to największej liczbie osób by pasowało 16 listopada