Pinus sylvestris
- lukas_gr
- 19
- Imie i nazwisko: Lukasz Grochowski
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Pinus sylvestris
Witam serdecznie, przedstawiam Sosnę pospolitą formowaną przeze mnie dzisiaj, jest to jak widać materiał yamadorii pozyskany z bagna. Sosna jest dość stara. Przesadzenie do docelowej doniczki planuję za co najmniej rok. Zdjęcia przedstawiają drzewo przed i po formowaniu. A i taki drobiazg, zobaczyłem, że na zdjęciu gałąź w tył i główna nachodzą na siebie i wygląda jak by gałąź główna wychodziła gdzieś z górnej części pnia i była bardzo długa, to tak uprzedzając pytania, w realu tak nie jest
- Załączniki
-
- IMG_1935.JPG (87.21 KiB) Przejrzano 4460 razy
-
- IMG_1940.JPG (70.43 KiB) Przejrzano 4460 razy
Ostatnio zmieniony 03 mar 2008, 21:19 przez lukas_gr, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Łukasz Grochowski
-
- 17
- Przemek R.
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Przemek Radomyski
- Kontakt:
przyzwoita robota, mozna sie czepic ulozenia galezi, ale to pierwsze formowanie? wiec pewnie bledy skorygujesz nast razem. Mam tylko jedno pytanie co sie stalo z kora tej sosny?Pierwsze foto widac stara kore na drugiej mloda-czerwona? czyzby to wina oswietlenia?
- lukas_gr
- 19
- Imie i nazwisko: Lukasz Grochowski
- Kontakt:
No tak jak widac to pierwsze formowanie, sosna bedzie teraz zageszczna wiec kolejne formowana beda bardziej precyzyjne, co do kory, nic z nią nie robiłem, pierwsze zdjęcie było robione z lampą błyskową aparatu a drugie z ze zwykłą lampą żarnikową, kwestia barwy światła. Kora w rzeczyiwstości wygląda staro.
Pozdrawiam Łukasz Grochowski