Wystawa Bonsai Kamcio 2008
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Wystawa Bonsai Kamcio 2008
Chcialbym oficjalnie Was poinformowac, ze wystawa Bonsai odbedzie sie 26 i 27 kwietnia w Renskiej Wsi, 3km od Kedzierzyna-Kozla.
Strona wystawa zostala poswiecona wystawie.
Termin zglaszania drzewek na wystawe zostal przedluzony do konca marca.
Przy okazji chcialbym sie zapytac czy ktos z Was jest zainteresowany poprowadzeniem pokazu formowania? Propozycje prosze kierowac bezposrednio do mnie.
Strona wystawa zostala poswiecona wystawie.
Termin zglaszania drzewek na wystawe zostal przedluzony do konca marca.
Przy okazji chcialbym sie zapytac czy ktos z Was jest zainteresowany poprowadzeniem pokazu formowania? Propozycje prosze kierowac bezposrednio do mnie.
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
@Bolas.Zdaje sobie z tego sprawe Bolas ale musialem sie tez dostosowac do rodziny - pomoze mi przewiezc kilka drzewek z Niemiec na wystawe.
@Mateusz Zapraszam
Mam do Was prosbe. Bedzie kilka drzewek z Niemiec. Chcialbym aby na wystawie rowniez znalazly sie drzewka z Czech. Moze macie jakies znajomosci w Czechach i moglibyscie rozpowiedziec o wystawie? Bylbym Wam bardzo wdzieczny!
@Mateusz Zapraszam

Mam do Was prosbe. Bedzie kilka drzewek z Niemiec. Chcialbym aby na wystawie rowniez znalazly sie drzewka z Czech. Moze macie jakies znajomosci w Czechach i moglibyscie rozpowiedziec o wystawie? Bylbym Wam bardzo wdzieczny!
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
-
- 17
- Imie i nazwisko: Grzegorz L.
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
Witaj Grzegorzu,
pierwotnie chcialem aby to byla jedynie wystawa, bez komercji (oprocz ksiazek). Jednakze po namysle postaram sie i o stanowiska handlowe.
Dlatego tez jesli ktos prowadzi Was sklep z drzewkami, narzedziami i mialby ochote sprzedawac rzeczy na wystawie to prosze o kontakt.
pierwotnie chcialem aby to byla jedynie wystawa, bez komercji (oprocz ksiazek). Jednakze po namysle postaram sie i o stanowiska handlowe.
Dlatego tez jesli ktos prowadzi Was sklep z drzewkami, narzedziami i mialby ochote sprzedawac rzeczy na wystawie to prosze o kontakt.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
-
- 17
- Imie i nazwisko: Grzegorz L.
Kamilu pomysł bardzo dobry:) ale ... wg mnie jeśli będzie stoisko gdzie można będzie zaopatrzyć się w prebonsai, narzędzia, podłoże etc. to nikt się chyba nie obrazi i nie będzie miał Ci tego za złe. Po to się wiele ludzi spotka w jednym miejscu aby jak najwięcej wynieść z tego. Wiedzę, którą zdobędzie podczas pokazów formowania będzie mógł bezpośrednio przelać na zakupione właśnie tam drzewko. Także ja osobiście na to właśnie liczę.
-
- 19
- Przemek R.
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Przemek Radomyski
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Wszystko pięknie i ładnie - ale zwróćcie uwagę na to że:
- Kamil organizuje tą wystawe pierwszy raz (więc nie ubliżając nikomu (bo to nie o to chodzi) nie ma wielkiego doświadczenia, nie ma osób chetnych do . (a jeżeli już ma to to jest 1-2 osoby)).
- Termin wystawy to tylko 2-3 dni
- Jak pogodzić naraz pokaz, wystawe i warsztaty ? Kamil musi mieć conajmiej 3 osoby, które udzielą pokazu formowania drzew (a wiadomo, że cieżko zgrać kilka osób, które coś potrafią w jednym czasie i jeszcze poprosić te osoby by to robiły za friko).
- Na warsztaty musi być określona liczba osób, która zapłaci a nie się nachapie, albo wcale nie przyjdzie.
- Koszt i poświecenie jak dla jednej osoby jest wielkie.
- Kamil organizuje tą wystawe pierwszy raz (więc nie ubliżając nikomu (bo to nie o to chodzi) nie ma wielkiego doświadczenia, nie ma osób chetnych do . (a jeżeli już ma to to jest 1-2 osoby)).
- Termin wystawy to tylko 2-3 dni
- Jak pogodzić naraz pokaz, wystawe i warsztaty ? Kamil musi mieć conajmiej 3 osoby, które udzielą pokazu formowania drzew (a wiadomo, że cieżko zgrać kilka osób, które coś potrafią w jednym czasie i jeszcze poprosić te osoby by to robiły za friko).
- Na warsztaty musi być określona liczba osób, która zapłaci a nie się nachapie, albo wcale nie przyjdzie.
- Koszt i poświecenie jak dla jednej osoby jest wielkie.
Przemysław Radomyski
http://przemekradomyski.blog.onet.pl
http://przemekradomyski.blog.onet.pl
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
Co nowego?
Jak mozna juz od jakiegos czasu przeczytac na stronie o wystawie, odbeda sie "tylko" dwa pokazy (nie ma zainteresowanych). W sobote poprowadzi pokaz Werner M. Busch (Niemcy) a w niedziele dobrze Wam znany Piotr Czerniachowski (juz teraz dziekuje Piotrowi, ze pomimo wlasnej wystawy znalazl czas i dla mnie!)
Niestety bedzie mniej drzewek niz chcialem i na ile jest miejsce. Tutaj tez bylo malo zainteresowanych - ok, EBA...
Beda wystawione drzewka z Czech, Niemiec i Polski.
Jest mozliwosc zorganizowania dodatkowo w niedziele warsztatow z Werner M. Busch (tlumacz oczywiscie bedzie). Pan Busch zajmuje sie juz ponad 20lat bonsai, napisal kilka ksiazek (m.in. te, ktore dostepne sa w sklepiku) i jest nauczycielem Scuola D'arte Bonsai. Warsztaty odbylyby sie w osobnym pomieszczeniu od 10:00 do 14:00 i 16:00 do 17:00 (w sumie 5 godzin z przerwa na pokaz Piotra). Koszt? Wszystko zalezy od tego ile bedzie chetnych osob i z ilu osob chcecie aby skladala sie grupa. Wiadomo, ze czym wiecej osob to taniej ale mniej czasu dla kazdej osoby. Decydujcie... tzn. piszczcie mi PW jesli jestescie w ogole zainteresowani i na ile osob sie godzicie.
Jak mozna juz od jakiegos czasu przeczytac na stronie o wystawie, odbeda sie "tylko" dwa pokazy (nie ma zainteresowanych). W sobote poprowadzi pokaz Werner M. Busch (Niemcy) a w niedziele dobrze Wam znany Piotr Czerniachowski (juz teraz dziekuje Piotrowi, ze pomimo wlasnej wystawy znalazl czas i dla mnie!)
Niestety bedzie mniej drzewek niz chcialem i na ile jest miejsce. Tutaj tez bylo malo zainteresowanych - ok, EBA...
Beda wystawione drzewka z Czech, Niemiec i Polski.
Jest mozliwosc zorganizowania dodatkowo w niedziele warsztatow z Werner M. Busch (tlumacz oczywiscie bedzie). Pan Busch zajmuje sie juz ponad 20lat bonsai, napisal kilka ksiazek (m.in. te, ktore dostepne sa w sklepiku) i jest nauczycielem Scuola D'arte Bonsai. Warsztaty odbylyby sie w osobnym pomieszczeniu od 10:00 do 14:00 i 16:00 do 17:00 (w sumie 5 godzin z przerwa na pokaz Piotra). Koszt? Wszystko zalezy od tego ile bedzie chetnych osob i z ilu osob chcecie aby skladala sie grupa. Wiadomo, ze czym wiecej osob to taniej ale mniej czasu dla kazdej osoby. Decydujcie... tzn. piszczcie mi PW jesli jestescie w ogole zainteresowani i na ile osob sie godzicie.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
Znam juz cene warsztatow: 800zl. Proponuje aby grupa skladala sie z 10-ciu osob, a wiec koszt na osobe: 80zl. Kto jest zainteresowany, prosze o kontakt poprzez PW. Osoby zainteresowane beda proszone o przelanie na moje konto 20zl. zaliczki. Reszte naleznej kwoty bedzie do zaplaty na miejscu.
W cene warsztatow nie jest wliczony wstep na wystawe.
W cene warsztatow nie jest wliczony wstep na wystawe.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz