Jałowiec
-
- 17
- Imie i nazwisko: Lukasz Slominski
- Województwo: wielkopolskie
Jałowiec
Witam
Drzewko kupione w markecie za niecałe 20 złotych ostanie zdjęcie 2008.Pzdr
Drzewko kupione w markecie za niecałe 20 złotych ostanie zdjęcie 2008.Pzdr
- Załączniki
-
- 1.JPG (60.49 KiB) Przejrzano 5299 razy
-
- 2.JPG (69.34 KiB) Przejrzano 5298 razy
-
- 3.JPG (55.03 KiB) Przejrzano 5299 razy
-
- 4.JPG (46.24 KiB) Przejrzano 5298 razy
-
- 5.JPG (42.85 KiB) Przejrzano 5298 razy
-
- 6.JPG (35.93 KiB) Przejrzano 5298 razy
-
- 17
Lukasz taka mała rada udaj sie na jakieś warsztaty do kogos kto cię nauczy drutować. Kolejna twoja roślina z kiepskim drutowaniem. Naprawde lepiej zainwestuj na początku pieniądze w zdobycie wiedzy a później w jałowce za 20 zł i drut w koszulce. Od przodu roślina jest dobra ale z boku jest źle. Pozdrawiam
Paweł sorki ...
Paweł sorki ...
Ostatnio zmieniony 20 sty 2008, 21:43 przez Michał Malawski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 17
Nie wiem na jakim poziomie wtajemniczenia jestes ale drut ma utrzymywać kształt drzewka a nie je zdobić!!! najważniejsze ze nie zostają blizny po drucie!!!Co do tego jak ma wygladać prawidłowe drutowanie wystarczy spojrzeć w pierwsza lepsza książkę i mieć troche wyobrazni.Ale nie wiem czy sam już coś drutowałeś??Bo ja się często zapędzę i drutuje za blisko wiem o tym i staram się z tym walczyć co do drutowań na ostatnich fotkach nie jest złe jak na mnie ale może ci się nie podobać zielona izolacja itp.
Paweł drzewko jest w donicy przejściowej do końca nie ułożone.To fakt ze na zdjęciu o którym mówisz ładnie wygląda jak taka choineczka z bocznym korzeniem ale dużo w tym iluzji zdjęcia. Wybrałem jako front zdjęcie 4 wydaje mi się ze w tej pozycji roślinka będzie w miarę wyważona.Co do gleby jest wsadzona w mieszanke z Akadamą (1/3) a na górze wysypałem czystą Akadame.Od akadamy do końca zieleni 30 cm.
Pzdr
Paweł drzewko jest w donicy przejściowej do końca nie ułożone.To fakt ze na zdjęciu o którym mówisz ładnie wygląda jak taka choineczka z bocznym korzeniem ale dużo w tym iluzji zdjęcia. Wybrałem jako front zdjęcie 4 wydaje mi się ze w tej pozycji roślinka będzie w miarę wyważona.Co do gleby jest wsadzona w mieszanke z Akadamą (1/3) a na górze wysypałem czystą Akadame.Od akadamy do końca zieleni 30 cm.
Pzdr
- wwoadas
- 18
- Imie i nazwisko: Adam Filipiak
- Województwo: mazowieckie
Hej. Nie jestem mistrzem robienia wirtow, ale na cos zrobilem w paintcie. Ogolnie to chodzi mi o to aby to trzewko skrrocic, bardziej wygiac (zmiejszajac dzieki temu ten łuk i z nizszej partii zrobic głowe drzewka. To jest oczywiscie ogolny zarys formy, nie czepiajcie sie ze jest troche prostokatne czy cos, chce po prsotu przedstawic Wam moja wizje
- Załączniki
-
- 4_639.jpg (39.1 KiB) Przejrzano 5159 razy
Kto się nie rozwija, ten się cofa.
-
- 17
Jak już wcześniej rozmawialiśmy i slusznie zauważyłeś ze drzewko ucieka do tyłu a jest tym samy za ciężkie. Wierzchołek i gałazki pochylony w stronę oglądającego maja sprawiać wrażenie równoważenia gdyż pochyle ja nieznacznie ze względu na nebari i ogolnie mi sie podoba.Roślina na wircie wygląda ładnie ale po takim skróceniu staje się jeszcze cięższa do tyłu(Co pokazuje na bocznym zdjęciu) żeby to zniwelować trzeba by ja mocno pochylić.
A jeszcze dodałem jedna fote na której zaznaczyłem 2 gałązki które wpłyną na przeciwwagę drzewa a nie sa poukładane ale to już jak się trochę zagęści
A jeszcze dodałem jedna fote na której zaznaczyłem 2 gałązki które wpłyną na przeciwwagę drzewa a nie sa poukładane ale to już jak się trochę zagęści
- Załączniki
-
- 5_141.jpg (45.02 KiB) Przejrzano 5134 razy
-
- PICT0113.JPG (69.14 KiB) Przejrzano 5133 razy
-
- 17
Bolek a co ja mam czytać w tamtym poście. Nie kumam tez o co chodzi z tym Filipem... Sory ale jak widzę drut w koszulce na drzewku to mnie telepie bo dla sztuki bonsai to profanacja . Może dlatego tak ostre słowa. Łukasz udaj się na warsztaty tam się więcej nauczysz niz z książki. Ja tak będziesz zaczynać to później bedzie tylko gorzej. Co do rośliny to zbliżenie środka ciężkości korony nad nebari to podstawa. Nie wiem czy w takiej formie to bedzie mozliwe.