Witam wszystkich bardzo serdecznie! mam "mały" problem... wpadło mi w ręce takie drzewko (proszę nie pytajcie skąd i jak) i nie mam pojęcia co z tym mogę zrobić! jak to ukształtować czy obciąć żeby przynajmniej trochę przypominało bonsai a nie...??? noi zasadnicze pytanie czy w ogóle da sie coś z tym zrobić?? 2 miesiące już na to patrze i nic nie potrafię wymyślić dlatego proszę o . tych bardziej doświadczonych i z góry dziękuje...
...drzewo ma 60 cm i niedawno zaczęło wypuszczać młode liście
pozdrawiam!
jaka forma dla tego fikusa???
jaka forma dla tego fikusa???
- Załączniki
-
- retusa4.jpg (69.89 KiB) Przejrzano 3612 razy
-
- retusa3.jpg (78.48 KiB) Przejrzano 3611 razy
-
- retusa2.jpg (71.85 KiB) Przejrzano 3612 razy
-
- retusa1.jpg (75.19 KiB) Przejrzano 3611 razy
-
- 17
- Imie i nazwisko: Lukasz Slominski
- Województwo: wielkopolskie
Witam muszę przyznać ze cos w nim jest fajnego. Drzewko kojarzy mi się z bagiennym drzewem wiec dostało ksywę „Bagniak”
.Drzewko podoba mi się w tej formie co jest z lekka korektą. Jak możesz to wrzuć fotkę zrobiona od strony zaznaczonej na szkicu strzałka bo może z tej strony ciekawie wygladać.. nie wiem czy na szkicu nr3 gałązka wychodzi z tego miejscaca ????
Pzdr

Pzdr
- Załączniki
-
- retusa1_2066.JPG (43.22 KiB) Przejrzano 3553 razy
-
- 3.JPG (33.28 KiB) Przejrzano 3553 razy
nie podobaja mi sie te opcje, ten ficus juz ma forme, trzeba lekko skorygowac uklad galezi, byc moze pozbyc sie dolnej , ale przez odklad, ktory wykorzystasz pozniej do uzupelnienia formy jako pseudo korzen powietrzny, jako inspiracje moze Tobie posluzyc to zdjecie , to carmona , ale
nam chodzi o forme , mi sie podoba pierwsza fota.WYRZUC TEN PLASTIK W KTORYM JEST DONICA , ZAPARZYSZ TEGO KRZAKA
nam chodzi o forme , mi sie podoba pierwsza fota.WYRZUC TEN PLASTIK W KTORYM JEST DONICA , ZAPARZYSZ TEGO KRZAKA
- Załączniki
-
- p60.jpg (46.82 KiB) Przejrzano 3534 razy