kolejny carpinus..
kolejny carpinus..
Witam wszystkich, którzy mają otwarte umysły i mają ochote stworzyć jakieś kreatywne virciki do tego grabika:)) Ja już zrobiłem kilka wersji do tego materiału i powiem szczerze, że mam problem, bo nie wiem co wybrać.. Być może Wasze koncepcje pokryją się z moimi.. Nie będę nic sugerował, jak widać drzewo ma sporo grubych gałęzi co może być zarówno zaletą jak i wadą..
- Załączniki
-
- tak prezentowaÂł siĂŞ zaraz po pozyskaniu..
- 100_2538.jpg (75.63 KiB) Przejrzano 3380 razy
-
- tak na chwile obecn¹ widze jego front i mniej wiêcej wysokoœÌ..
- 20.12.2007 012c.JPG (85.29 KiB) Przejrzano 3379 razy
chyba w dwóch moich wersjach jest uwzględniana, ale trzeba ją będzie trochę odchudzić i skrócić.. zrobiłem pare virtów stylizowanych na starego dęba po przejściach, czyli w tym wypadku niskie drzewo z grubymi konarami, naturalne pęknięcia, shari, dziupla, jakiś kawałek pustego pnia czy konara.. taka bardzo naturalistyczna wersja.. myśle, że materiał do tego się nadaje, ale można z niego zrobić coś zupełnie innego.. mam nadzieje, że pojawią się w końcu jakieś virciki:))
- wwoadas
- 18
- Imie i nazwisko: Adam Filipiak
- Województwo: mazowieckie
Nie umiem ulozyc drzewka na zdjeciu, ale mniej wiecej poszedlbym w tym kierunku. Po tylu cieciach mysle, ze wypuscilby z wielu miejsc i by mozna wtedy jeszcze cos lepszego wybrac.
Ps. albo skrocic go w ten sposob: wiadomo, ze trzebaby wtedy proporcjonalnie skrocic galezie.
Ps. albo skrocic go w ten sposob: wiadomo, ze trzebaby wtedy proporcjonalnie skrocic galezie.
- Załączniki
-
- pawel.jpg (35.36 KiB) Przejrzano 3319 razy
-
- pawel.jpg (35.54 KiB) Przejrzano 3316 razy
Adam przedstawił, że tak się wyrażę, standardową obróbkę yamadori.. ten grab ma grube gałęzie bardzo nisko i wycięcie ich spowoduje zbyt obszerne rany.. dla jasności mojej wizji starego dęba wklejam pare fotek oraz troche obrobioną fotke graba, bo już kilka osób stwierdziło, że nie widać zarysu pnia..
- Załączniki
-
- 250497691_76bd10685f.copy.JPG (49.65 KiB) Przejrzano 3110 razy
-
- ancientOakPenrhosLarge.jpg (38.51 KiB) Przejrzano 3110 razy
-
- major oak.JPG (80.25 KiB) Przejrzano 3110 razy
-
- 20.12.2007 012copy.JPG (92.64 KiB) Przejrzano 3111 razy
moim zdaniem material nadaje sie zdecydowanie na forme regularna wzniesiona. Wszelkie inne eksperymenty moga mu znacznie zaszkodzic jesli chodzi o forme. Drzewa na fotkach ktore przedstawiles jakos mnie nie fascynuja a i osiagniecie zblizonej formy bedzie bardzo trudne i laczy sie tez z mocnymi bliznami.
Tak czy siak bardzo ladny material. Dobrze go przemysl. Pozdrawiam
Tak czy siak bardzo ladny material. Dobrze go przemysl. Pozdrawiam