witam mam takie pytanie pragne pielegnowac u siebie drzewko bonsai jednak jak narazie nie mam na to pieniedzy mam doniczki przycinaki itp pozostale po drzewku mojego kumpla, i takie mam pytanie czy mozna jakos domowym sposobem z nasion wychodowacc bonsai?
aha czytalem ze mozna pozyskac z lasu bonsai tylko jak co wybrac i jak wyciac :D prosze o poradyz jakich owocow drzew sie nadaje do robienia bonsai..
pzdr
Jak samodzielnie wychodować?
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie
Można wyhodować z nasion, ale zajmie Ci to naście lat, zanim cokolwiek zrobisz - BEZ SENSU.
Co do pozyskiwania z lasu - absolutnie! Nie masz żadnych doświadczeń, a chcesz się porywać na yamadori?! To nie jest takie proste, a poza tym to przestępstwo jeśli nie masz pozwolenia.
Najlepiej kupić drzewko w szkółce - za paręnaście zł kupisz materiał, tylko trzeba dobrze poszukać.
Jeśli twierdzisz jednak, że nie masz na bonsai pieniędzy - poszukaj innego hobby, bo to tanie nie jest.
Co do pozyskiwania z lasu - absolutnie! Nie masz żadnych doświadczeń, a chcesz się porywać na yamadori?! To nie jest takie proste, a poza tym to przestępstwo jeśli nie masz pozwolenia.
Najlepiej kupić drzewko w szkółce - za paręnaście zł kupisz materiał, tylko trzeba dobrze poszukać.
Jeśli twierdzisz jednak, że nie masz na bonsai pieniędzy - poszukaj innego hobby, bo to tanie nie jest.
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
-
- 17
- Imie i nazwisko: Robert M.
- Województwo: śląskie