Aklimatyzacja
-
- 17
Aklimatyzacja
Witam. Mam drzewko bonsai z marketu i wydaje mi się że przechodzi aklimatyzację. Liście żółkną i opadają. Chciałbym się dowiedziać ile trw okres aklimatyzacji u wiązów drobnolistnych i czy można podczas niej przycinać liście ( rosną o wiele większe o normalnych). Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
-
- 17
-
- 17
Witam!
To mój pierwszy post więc mówię wszystkim serdeczne Dzień dobry
Wczoraj zakupiłam sobie ligustra (link do niego poniżej)
Pewnie aklimatyzacja troche mu zajmie, wydaje mi się,że troche mu liście więdną... Niepokoją mnie jednak korzenie...zwisają już z dołu z doniczki,pewnie znacznie przerosły...Czy aby <font color="#FF0000">napewno //ort</font> wytrzyma tak do wiosny,czy moge mu uciachać te korzenie równo z donicą np?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd1 ... c2759.html
To mój pierwszy post więc mówię wszystkim serdeczne Dzień dobry
Wczoraj zakupiłam sobie ligustra (link do niego poniżej)
Pewnie aklimatyzacja troche mu zajmie, wydaje mi się,że troche mu liście więdną... Niepokoją mnie jednak korzenie...zwisają już z dołu z doniczki,pewnie znacznie przerosły...Czy aby <font color="#FF0000">napewno //ort</font> wytrzyma tak do wiosny,czy moge mu uciachać te korzenie równo z donicą np?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd1 ... c2759.html
- LeXmark
- 18
- Imie i nazwisko: Mateusz Nowacki
- Województwo: świętokrzyskie
Madziu w zadnym wypadku nie przycinaj mu teraz korzeni.
Wedlug mnie powinnas go przesadzic do wiekszej doniczki i przysypac (oczywiscie ziemia) te odkryte korzenie. I dobrze by bylo gdybys go zraszala co wieczor.A tak na marginesie to moj ligurst po jakichs 2 max 3tyg (nie pamietam dokladnie) zaczal puszczac nowe pedy.
Wedlug mnie powinnas go przesadzic do wiekszej doniczki i przysypac (oczywiscie ziemia) te odkryte korzenie. I dobrze by bylo gdybys go zraszala co wieczor.A tak na marginesie to moj ligurst po jakichs 2 max 3tyg (nie pamietam dokladnie) zaczal puszczac nowe pedy.
NIGDY NIE MÓW NIGDY
- fawin
- 17
- Imie i nazwisko: Krystian P.
- Województwo: śląskie
Witaj.
Sorry wszystkich za offtopa ale widze ze mieszkam niedaleko Skoczowa w ktorwm mieszka Blansza. Mam do Ciebie pytanie; masz ladne i ciekawe drzewko, jesli mozna to chcialbym sie dowiedziec gdzie takie kupilas?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Sorry wszystkich za offtopa ale widze ze mieszkam niedaleko Skoczowa w ktorwm mieszka Blansza. Mam do Ciebie pytanie; masz ladne i ciekawe drzewko, jesli mozna to chcialbym sie dowiedziec gdzie takie kupilas?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
"Nie wywyższaj się, nie unoś, bądź skromny, szanuj innych i Ty będziesz szanowany"