Cyprysik 2
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie
Cyprysik 2
Witam dziś na warsztatach pracowałem na takim cyprysiku.
Jeszcze coś muszę poprawić - jak już dojdę co.
Jak na moje umiejętności - to zadowolony jestem.
A jak Wam się widzi?
Jeszcze coś muszę poprawić - jak już dojdę co.
Jak na moje umiejętności - to zadowolony jestem.
A jak Wam się widzi?
- Załączniki
-
- Po
- cyprys2_2.jpg (94.89 KiB) Przejrzano 3980 razy
-
- przed
- cyprys2_1.jpg (84.85 KiB) Przejrzano 3979 razy
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
Adasiu - twój wirt jest ok, ale wg zdjęcia, które faktycznie absolutnie nie oddaje obrazu drzewka. Pierwsza gałąź którą widać po lewej stronie, to fragment tyłu. jeszcze mogę spróbować przesunąć ją nieco w prawo, ale wycinanie raczej odpada bo drzewko straci praktycznie trójwymiar. Tak jak napisał Wojtek - drzewko trzeba zobaczyć w trójwymiarze, ale spróbuję jak będzie pogoda lepsza, zrobić zdjęcie przy dziennym oświetleniu, może lepiej trójwymiar uchwyci.
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Witaj Damianie,
mi rowniez "przeszkadza" ta galaz po lewej stronie i wez prosze pod uwage, ze z latami bedzie ona grubsza od tej pierwszej galezi na dole. Rowniez co rzuca sie w oczy, to fakt, ze zasloniles pien w dolnej czesci.
Ja bym pracowalem nad tym, aby ta pierwsza galaz po prawej wydluzyc, a ta dluga skrocic.
mi rowniez "przeszkadza" ta galaz po lewej stronie i wez prosze pod uwage, ze z latami bedzie ona grubsza od tej pierwszej galezi na dole. Rowniez co rzuca sie w oczy, to fakt, ze zasloniles pien w dolnej czesci.
Ja bym pracowalem nad tym, aby ta pierwsza galaz po prawej wydluzyc, a ta dluga skrocic.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
Mi sie zdaje, że gdy minie sezon lub dwa może się okazać, że z drugiego piętra można wyprowadzić gałąź do tyłu lub wyrośnie coś z pnia i będzie można się wtedy pozbyć tej najniższej gałęzi, która jednak trochę razi, przynajmniej na zdjęciu.
http://www.cz-bonsai.cz/vystavy/plzen_2 ... stava.html
Na tej stronie, 7 rząd zdjęć drzewek (po prawej), masz myślę fajny przykład bonsai z cyprysa. Pierwsza gałąź idzie tam do tyłu co jednak nie razi. U Ciebie jest o tyle gorzej, że korona wydaje się odrobinę ciężka i ta najniższa gałąź to jeszcze podkreśla.
http://www.cz-bonsai.cz/vystavy/plzen_2 ... stava.html
Na tej stronie, 7 rząd zdjęć drzewek (po prawej), masz myślę fajny przykład bonsai z cyprysa. Pierwsza gałąź idzie tam do tyłu co jednak nie razi. U Ciebie jest o tyle gorzej, że korona wydaje się odrobinę ciężka i ta najniższa gałąź to jeszcze podkreśla.
Wojtek Łukaszewski
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
Dzięki za sugestie. Postaram się pomyśleć co z tą tylną gałęzią zrobić, żeby aż tak nie raziła. Narazie jednak odcinać jej nie chcę, a najlepiej jak na kolejne warsztaty z nim zawitam w kwietniu, popatrzymy w większym gronie i zdecydujemy. Mam nadzieję Kamil, że również będziesz miał okazję poradzić
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.