Witam
Drzewko Szczęścia dostałem rok temu od sąsiadki która się wyprowadziła zostało z grubsza przycięte ale od tamtego momentu czyli od roku zaczely opadać mu liście nie wiem czym to jest spowodowane
Drzewko SzczęÅ›cia - opadajÄ…ce liscie
Drzewko SzczęÅ›cia - opadajÄ…ce liscie
- Załączniki
-
- 2006.12.27_Drzewko SzczĂŞÂścia 005a.jpg (40.71 KiB) Przejrzano 4328 razy
-
- 2006.12.27_Drzewko SzczĂŞÂścia 004a.jpg (31.26 KiB) Przejrzano 4326 razy
-
- 2006.12.27_Drzewko SzczĂŞÂścia 003a.jpg (26.29 KiB) Przejrzano 4325 razy
-
- 2006.12.27_Drzewko SzczĂŞÂścia 002a.jpg (26.29 KiB) Przejrzano 4323 razy
-
- 2006.12.27_Drzewko SzczĂŞÂścia 001a.jpg (29.31 KiB) Przejrzano 4326 razy
Cześć.
Bardzo ładne drzewko! Naprawdę.
A do tematu, oczywiście przelanie mam kilka Crasul i jak tylko się przeleje odrazu słabnął liście i padają... Pozatym widać że ziemia jest typowo "do roślin doniczkowa" - czarna. Ja zmieszałbym ją ze żwirkiem, AKADAMˇ!!! Korzenie drzewka duszą się w tej ciężkiej czarnej ziemii, zalana ziemia wodą zalega w doniczce i robi szkody.
Polecam delikatnie , delikatnie odgrzebać trochę tej czarnej ziemii i zrobić mieszankę z piaseczkiem, żwirkiem...
Materiał masz klasa to co z nim z robisz zależy od Ciebie.
Życzę powodzenia i naprawdę będę czekał na jakieś zdjęcia z przyszłości
Pozdrawiam
Andrzej N.[/i]
Bardzo ładne drzewko! Naprawdę.
A do tematu, oczywiście przelanie mam kilka Crasul i jak tylko się przeleje odrazu słabnął liście i padają... Pozatym widać że ziemia jest typowo "do roślin doniczkowa" - czarna. Ja zmieszałbym ją ze żwirkiem, AKADAMˇ!!! Korzenie drzewka duszą się w tej ciężkiej czarnej ziemii, zalana ziemia wodą zalega w doniczce i robi szkody.
Polecam delikatnie , delikatnie odgrzebać trochę tej czarnej ziemii i zrobić mieszankę z piaseczkiem, żwirkiem...
Materiał masz klasa to co z nim z robisz zależy od Ciebie.
Życzę powodzenia i naprawdę będę czekał na jakieś zdjęcia z przyszłości
Pozdrawiam
Andrzej N.[/i]
- PiotrMochocki
- 19