Wierzba :D
Wierzba :D
Witam pozyskałem ładna gałąĽ wierzby plączącej, gałąĽ mi się spodobała wiec włożyłem ja do słoika z woda na nic nie liczyłem ale wierzba zaczęła puszczać maleńkie korzonki i w wyższych partiach zaczęły pojawiać się zalążki gałązek bardzo mnie to cieszy będzie to moja pierwsza więĽba
w tych miejscach gdzie była cięta na wszelki wypadek posmarowałem ja maścią od ran co o niej myślicie
w tych miejscach gdzie była cięta na wszelki wypadek posmarowałem ja maścią od ran co o niej myślicie
- Załączniki
-
- 100_2257.jpg (47.17 KiB) Przejrzano 3890 razy
-
- 100_2251.jpg (56.64 KiB) Przejrzano 3890 razy
-
- 100_2250.jpg (46.02 KiB) Przejrzano 3890 razy
-
- 18
Rzeczywiście termin nie jest chyba zbyt odpowiedni - może należało poczekać do wiosny a teraz w ramach eksperymentu spróbować z czymś cieńszym (ja właśnie próbuję ukorzenić gałązki robini akacjowej).
Ale a propo, może ktoś się orientuje czy w ten sam sposób można ukorzenić duże gałęzie np. lipy lub robini akacjowej albo innych drzew - jeśli tak to jakich. I co najważniejsze do jakiego obwodu gałęzi. ??
Ale a propo, może ktoś się orientuje czy w ten sam sposób można ukorzenić duże gałęzie np. lipy lub robini akacjowej albo innych drzew - jeśli tak to jakich. I co najważniejsze do jakiego obwodu gałęzi. ??
- AnnaDorota
- wspieram forum (brąz)
- 20