jedno pytanie
jedno pytanie
Czy tak jak uciołem gałąĽ wierzby, wsadziłem do wody i się ukorzeniła czy mogę tak samo zrobić z innymi gatunkami np. sosna,świerk,dąb,buk ??
Czy to możliwe jest tylko z wierzbą ?
Czy to możliwe jest tylko z wierzbą ?
Iglaste na pewno odpadają z liściakami też może być problem. Lepiej posadzić od razu do mieszanki dobrze przepuszczalnej ziemi i dodatkowo użyć ukorzeniacza. Sosna i świerk są dosyć ciężkim gatunkiem do ukorzenienia z gałązki także lepiej się zaopatrzyć w sadzonkę. Szybciej coś zrobisz z sadzonki niż z gałązki która może się nieukorzenić.
Pozdrawiam
Tomek Dzieninis
Tomek Dzieninis
Ceny zaczynają się miej więcej tak jak napisał Dragonww.
To wszystko zależy od tego gdzie się mieszka. W dużym mieście będą na pewno droższe a na jego obrzeżach cena już spadnie. Dodatkowy wpływ na cenę drzewka ma jego odmiana np. sosna czarna lub drobnokwiatowa będzie droższa od sosny zwyczajnej. To samo tyczy się również wieku sadzonki lub drzewka.
To wszystko zależy od tego gdzie się mieszka. W dużym mieście będą na pewno droższe a na jego obrzeżach cena już spadnie. Dodatkowy wpływ na cenę drzewka ma jego odmiana np. sosna czarna lub drobnokwiatowa będzie droższa od sosny zwyczajnej. To samo tyczy się również wieku sadzonki lub drzewka.
Pozdrawiam
Tomek Dzieninis
Tomek Dzieninis