Grubosz :)
Grubosz :)
Witam. Przedstawiam Wam mojego grubosza. Wychodowalem go z listka. Ma ok 1.5 roku. Prosze o ocene
- Załączniki
-
- Fotka z grudnia 2005
- grudzien 2005.jpg (23.63 KiB) Przejrzano 2982 razy
-
- Prawa
- d.JPG (19.42 KiB) Przejrzano 2981 razy
-
- TyÂł
- c.JPG (20.57 KiB) Przejrzano 2981 razy
-
- Lewa
- b.JPG (19.62 KiB) Przejrzano 2981 razy
-
- PrzĂłd
- a.JPG (20.7 KiB) Przejrzano 2981 razy
Jacek
@ Jacku
Każdy ma sentyment do drzewek na które patrzył od małego i pomagał im w życiu
Muszę zdać pytanie które mnie dobija ale ... " do jakiej formy dążysz i jaką masz wizję już dorosłego? "
Wielkość grugoszy może być różna od olbrzymów około 1m od zaledwie (?) cm.
Moja propozycja na dziś to:
1. Liść ściąć zostawijąc około 1 cm ogonka przy pniu. (spowoduje to wybicie nowego pędu w tym miejscu co będzie służyło zagęszczeniu )
2. Pęd też uciąć w tej samej odległości od poniższego liścia - cel patrz powyżej.
3. Nie skracać pędu w czerwonej elipsie by pogrubić pień. resztę pędów skrócić dopiero jak będą miały 5-6 par liści dobrze rozwiniętych.
Każdy ma sentyment do drzewek na które patrzył od małego i pomagał im w życiu
Muszę zdać pytanie które mnie dobija ale ... " do jakiej formy dążysz i jaką masz wizję już dorosłego? "
Wielkość grugoszy może być różna od olbrzymów około 1m od zaledwie (?) cm.
Moja propozycja na dziś to:
1. Liść ściąć zostawijąc około 1 cm ogonka przy pniu. (spowoduje to wybicie nowego pędu w tym miejscu co będzie służyło zagęszczeniu )
2. Pęd też uciąć w tej samej odległości od poniższego liścia - cel patrz powyżej.
3. Nie skracać pędu w czerwonej elipsie by pogrubić pień. resztę pędów skrócić dopiero jak będą miały 5-6 par liści dobrze rozwiniętych.
- Załączniki
-
- MoÂże mioteÂłka ?
- a_181Gruby.JPG (22.59 KiB) Przejrzano 2953 razy
Bonsaiœci ca³ego œwiata ³¹czcie siê
Pozdrawiam!
Robert Kotyra
Pozdrawiam!
Robert Kotyra