SkÄ…d wziÄ…ć sadzonkę bukszpanu...
SkÄ…d wziÄ…ć sadzonkę bukszpanu...
Kochani!
Jesli moj marketsai przezyje u mnie rok, chcialabym sprobowac kupic sadzonke bukszpanu drobnolistnego. Najlepiej jak najmlodsza. Gdzie w Warszawie bylaby osiagalna? I czy koniecznie latem trzeba go wystawic na dwor?
Jesli moj marketsai przezyje u mnie rok, chcialabym sprobowac kupic sadzonke bukszpanu drobnolistnego. Najlepiej jak najmlodsza. Gdzie w Warszawie bylaby osiagalna? I czy koniecznie latem trzeba go wystawic na dwor?
- PiotrMochocki
- 19
Bukszpany kupisz praktycznie w kazdym hipermarkecie na dziale roslinnym
W Bialymstoku przynajmniej w Auchan i w Leroyu jest ich tam od koloru do wyboru
Poza tym bukszpan nie nadaje sie do mieszkania, musi byc caly czas na zewnatrz.
P.S Czemu chcesz kupic jak najmlodszego bukszpana? Nie lepiej kupic starszego i wiekszego? Mniej czekania aby bylo z tego bonsai

P.S Czemu chcesz kupic jak najmlodszego bukszpana? Nie lepiej kupic starszego i wiekszego? Mniej czekania aby bylo z tego bonsai

Jeszcze nie wiem, czy bukszpana. Czytalam o jakims gatunku bukszpana, ktory wlasnie do mieszkania glownie sie nadaje (to nie jest ten, ktorego uzywa sie do zywoplotow). Rozwazam tez dab kermesowy albo wlasnie rozmnozenie mojego wiaza. ale wszystko w swoim czasie, najpierw sie okaze, czy <font color="#FF0000">wogole //ort</font> mam wyczucie i talent do mojego Leona. Juz popelnilam kilka bledow, ale wlasnie o to chodzi, zeby sie nauczyc. A czemu najmlodszy? Bo jak ktos sie dowiaduje, ze kupilo sie cos starszego w dodatku w supermarkecie, to od razu sa westchnienia, ze marketsai itd. Swoja droga mnie to wkurza, bo przeciez co w tym zlego, ze zaczynasz od czegos prostrzego? Poza tym i na marketsai przy odpowiedniej opiece mozna zrobic cos ladnego, prawda?Ale chcialabym sie opiekowac roslinka od poczatku, bo fajnie jest patrzec, jak sie zmienia, rozwija, prawda?