Oj michas michas...
Po 1wsze to nie jestem cwany, po 2gie nie mogę się nazwać doświadczonym hodowcą a po 3cie to jestem tu moderatorem co czymi mnie odpowiedzialnym za porządek. A takich tematów jak Twój to sie tu pojawiało mnóstwo. Forum oczywiście jest po to, aby pomagać, ale to nie piaskownica. Nie jest po to aby podać gotowe na tacy!
(...)zakupilem dzis jałowca w szkołce lesnej i moj problem polega na tym ze nie mam zadnego pomysłu w jakim stylu go uformowac(...)
...
Naprawdę. Po raz kolejny odsyłamy najpierw do książek, przejrzenia choćby tego forum, wielu innych stron internetowych o tej tematyce. Poszukaj najpierw, wysil się choć trochę. Masz już 15lat, niedługo liceum..
Wielokrotnie sam pytałem o opinie bardziej ode mnie doświadczonych. Ale zawsze starałem sie sam najpierw coś zaproponować lub choćby zadawać konkretne pytania.
Gdyby to chociaż był jałowiec, o którym można coś powiedzieć... Ale jego można na razie po prostu wsadzić w grunt na parę lat i właściwie taka jest moja rada, choć pewnie Cię nie satysfakcjonuje. Niestety on jest młody i standardowy.
Życzę powodzenia w zgłębianiu wiedzy, i to nie tylko o bonsai ale również z dziedziny ogrodnictwa. Bo łatwo cos kupić, a potem niewiedzą doprowadzić do śmierci rośliny.
Mam nadzieję, że Cie nie zniechęciłem