Jałowiec squamata "Meyeri"
- fater
- 20
- Imie i nazwisko: Roman S.
- Województwo: śląskie
Jałowiec squamata "Meyeri"
Witam.
Chciałbym przedstawić Wam jałowca zakupionego w sierpniu 2005 roku, w centrum ogrodniczym za 12 PLN.
Chciałbym przedstawić Wam jałowca zakupionego w sierpniu 2005 roku, w centrum ogrodniczym za 12 PLN.
- Załączniki
-
- Tak wyglÂądaÂło drzewko po zakupie.
- Dsc03669.jpg (51.37 KiB) Przejrzano 7770 razy
-
- PaÂździernik 2005.
Drzewko zadrutowane i ukszta³towane. Z uciêtej ga³¹zki bêdzie zrobiony jin. - Dsc03755.jpg (49.27 KiB) Przejrzano 7770 razy
- PaÂździernik 2005.
-
- Marzec 2006.
Po zimowaniu i kilku kosmetycznych zabiegach w docelowym pojemniku. - Dsc04645.jpg (30.15 KiB) Przejrzano 7769 razy
- Marzec 2006.
Pozdrawiam
Roman
Roman
Trzeba będzie jeszcze poczekać ze 2 lata aż będzie z czego zrobić czubek i całą górę .
Nie wiem , troszke dziwnie wygląd ta gałązka z tyłu (chociaż po fotografii ciężko to powiedzieć ) . troszke nieciekawym efektem może być też to że gałęzie wyrastają bardzo regularnie (co taka samą odległość)
Widzę tu 2 drogi :
A - wyższa wersja (drzewko mieszczące się w trójkącie ,ale bardziej kolumnowe ,mniej rozłożyste)
B - drzewko mniejsze, z bardziej wyraĽną koroną - koniecznie górne gałązki skrócić, nizsze muszą byc wyraĽnie dłuższe )
dobra odmiana ,na sqamata'ch można uzyskać szybko gęste , zwarte chmurki powinna być dobra na shohina .
POzdr .
Nie wiem , troszke dziwnie wygląd ta gałązka z tyłu (chociaż po fotografii ciężko to powiedzieć ) . troszke nieciekawym efektem może być też to że gałęzie wyrastają bardzo regularnie (co taka samą odległość)
Widzę tu 2 drogi :
A - wyższa wersja (drzewko mieszczące się w trójkącie ,ale bardziej kolumnowe ,mniej rozłożyste)
B - drzewko mniejsze, z bardziej wyraĽną koroną - koniecznie górne gałązki skrócić, nizsze muszą byc wyraĽnie dłuższe )
dobra odmiana ,na sqamata'ch można uzyskać szybko gęste , zwarte chmurki powinna być dobra na shohina .
POzdr .
- Załączniki
-
- dsc04645_285A.JPG (30.33 KiB) Przejrzano 7738 razy
-
- dsc04645_285B.JPG (29.71 KiB) Przejrzano 7740 razy
- fater
- 20
- Imie i nazwisko: Roman S.
- Województwo: śląskie
Chciałbym przypomnieć mojego jałowca, który zmienił nieco wygląd po warsztatach w maju br. Zmieniłem również pojemnik, ponieważ poprzedni był za wysoki w stosunku do grubości pnia. Wydaje mi się, że obecnie całość prezentuje się już jako-tako, czyli całkiem po japońsku
- Załączniki
-
- juni sq.jpg (27.58 KiB) Przejrzano 7467 razy
Pozdrawiam
Roman
Roman
- shishiodoshiMeth.
- 19
- Imie i nazwisko: Artur M.
- Województwo: wielkopolskie
- Yoshimitsu
- 18