Jak zaczac ?
Jak zaczac ?
Witam !
Jak mam zaczac hodowac Bosai ?
1. Od czego zaczac ?
2. Co trzbe kupic ?
3. Jaka temperatura ?
4. Wilgotnosc ?
5. Co polecacie ?
Po prostu jak trzeba zaczac , co trzeba miec ?
Jakies porady inttrukcje ??
Jak mam zaczac hodowac Bosai ?
1. Od czego zaczac ?
2. Co trzbe kupic ?
3. Jaka temperatura ?
4. Wilgotnosc ?
5. Co polecacie ?
Po prostu jak trzeba zaczac , co trzeba miec ?
Jakies porady inttrukcje ??
Witaj w, że tak powiem w naszym swiecie. Proponuje post mojego autorstwa viewtopic.php?t=1768
i jak to zwykle bywa z nowicjuszami- przypominam o funkcji szukaj (nie mowie ze jestem zaawansowany w bonsai). ten sam blad popelnilem
i jak to zwykle bywa z nowicjuszami- przypominam o funkcji szukaj (nie mowie ze jestem zaawansowany w bonsai). ten sam blad popelnilem
-
- 18
Proponuję tez nie zapominać o informacyjnym potencjale forum. Wyszukiwarka, "zapytana" w odpowiedni sposób, może dostarzyć Ci ogromnej ilości informacji dla początkujących, a przy okazji nauczysz się dobierać właściwe hasła i zwroty, adekwatne do interesujących Cię zagadnień.
"Nie w poznaniu le¿y szczêœcie, lecz w d¹¿eniu do niego"
Edgar Alan Poe
Edgar Alan Poe
Witam,
Zacząć trzeba na pewno od pochłonięcia dużej ilości wiedzy, co do gatunków i warunków, w jakich one żyją. Wegetan, co do odmiany dla początkującej osoby to się zgodzę. Co do temperatury to nie, bo ona powinna być odpowiednia dla danego gatunku drzewka. Nie rozumiem jednej rzeczy, po co od razu tego fikusa wsadzać pod folię. Folię stosuje się przy mocniejszych cięciach i do uzyskania korzeni powietrznych lub do roślin od razu przesadzonych po to, aby uzyskać większą wilgotność
Zacząć trzeba na pewno od pochłonięcia dużej ilości wiedzy, co do gatunków i warunków, w jakich one żyją. Wegetan, co do odmiany dla początkującej osoby to się zgodzę. Co do temperatury to nie, bo ona powinna być odpowiednia dla danego gatunku drzewka. Nie rozumiem jednej rzeczy, po co od razu tego fikusa wsadzać pod folię. Folię stosuje się przy mocniejszych cięciach i do uzyskania korzeni powietrznych lub do roślin od razu przesadzonych po to, aby uzyskać większą wilgotność
Pozdrawiam
Tomek Dzieninis
Tomek Dzieninis
Bolas mi tak radził, jak zaczynałem z moimi ficusami parę miesięcy temu :P. Tzn. ja wszystkie brałem ze szczepek, ukorzeniałem i do ziemi :P Jutro zaprezentuję menażerię i poproszę o porady. A, pod folią trzymam je nadal, co parę dni spryskuję (kiedyś robiłem to codziennie, ale mają zbyt wilgotne podłoże i w jednym już podgniły korzenie, ale jeszcze się trzyma, może nie wszystko stracone.
Kajetan mam na imiĂŞ,
staropolsko zaiste,
chociaÂż urodziÂłem siĂŞ w zimie,
lubie dni pogodne, lecz i mgliste :P
staropolsko zaiste,
Pamiętam o tym! Wietrzyłem je codziennie, obecnie z powodu lenistwa (jakby to jeszcze było bonsai, ale narazie tylko rośnie, to niech sobie rośnie :P) tak co 2-3 dni odkrywam na parenaście minut (czasem nawet na godzinę-półtorej), potem spryskuję przegotowaną i odstaną wodą, a następnie znów pod folię
Kajetan mam na imiĂŞ,
staropolsko zaiste,
staropolsko zaiste,