Witam serdecznie.
Kupiłam 15-go lutego w markecie w Niemczech Bonsai. Ma 30 cm wysokosci i jest piekne ale zauwazylam, ze nowe listki, które wyrosły więdną. Podlewam je co dwa dni czyli jak ma juz prawie sucho. Stoi na oknie. Kupilam nawóz, podlałam nim drzewko 2 dni temu i bardzo się boję, że uschnie. Dzisiaj sie przestraszyłam i podlełam je obficie i spryskałam listki zraszaczem. POMÓŻCIE PÓKI NIE JEST ZA POŹNO. Ps. w pokoju mam ciepło a pod oknem jest kaloryfer. Czy to ma jakiś wpływ? Niestety nie mam jak zrobić zdjęcia.
Proszę o odpowiedĽ.
Dziekuje
Ficus Retusa więdnie, co robić?
Moze ma za sucho i za mało światła? nie wiem czy przez cos takiego listki więdną. Osobiście posiadam ficusa retusa, polożylem zwiniety recznik na kaloryferze pod nim ktory oblewam porządnie wodą, pryskam drzewko pare razy dziennie spryskiwaczem. A jednak pojawily mi się żółte listki ktore szybko opadają, mam go dość krutko, wiec mysle ze musi sie zaklimatyzowac u mnie...
Teraz cos do bardziej zaawansowanych uzytkownikow...
Czy w zime przydalo by sie ficusowi sztuczne oswietlenie, jeśli stoi na malo oswietlonym oknie?
Teraz cos do bardziej zaawansowanych uzytkownikow...
Czy w zime przydalo by sie ficusowi sztuczne oswietlenie, jeśli stoi na malo oswietlonym oknie?
- AnnaDorota
- wspieram forum (brąz)
- 20