[Juniperus communis] Jalowiec nr 6
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
[Juniperus communis] Jalowiec nr 6
Witajcie,
rowniez w sobote i w niedziele formowalem polkaskade z takiego drzewka:
Niestety w sobote mialem tylko komorke ze soba, dlatego takie zdjecie.
A oto rezultat:
Oczywiscie to nie koniec. Teraz dobrze nawozic (od wiosny) i czekac na zageszczenie sie poszczegolnych partii, przede wszystkim korony bo jak narazie to mam tylko jedna galazke (widac ja nawet na zdjeciu)
rowniez w sobote i w niedziele formowalem polkaskade z takiego drzewka:
Niestety w sobote mialem tylko komorke ze soba, dlatego takie zdjecie.
A oto rezultat:
Oczywiscie to nie koniec. Teraz dobrze nawozic (od wiosny) i czekac na zageszczenie sie poszczegolnych partii, przede wszystkim korony bo jak narazie to mam tylko jedna galazke (widac ja nawet na zdjeciu)
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
- AdamJonas
- 20
- Imie i nazwisko: Adam C.
- Województwo: dolnośląskie
Na zdjęciu wygląda całkiem fajnie Oczywiście czeka Cie praca nad "deadwood" .
Natomiast mam 1 uwagę co do dolnej gałęzi. Wygląda na całkiem prostą. Ja na Twoim miejscu powyginałbym j trochę aby przybliżyć zieleń oraz uczynić drzewko bardziej kompaktowym. Myślę, że ta prosta korekta wyszłaby na lepsze, a jeśli chcesz mieć mimo wszystko drzewko większych rozmiarów to z czasem i tak będzie.
Jakie są jego aktualne wymiary ??
Natomiast mam 1 uwagę co do dolnej gałęzi. Wygląda na całkiem prostą. Ja na Twoim miejscu powyginałbym j trochę aby przybliżyć zieleń oraz uczynić drzewko bardziej kompaktowym. Myślę, że ta prosta korekta wyszłaby na lepsze, a jeśli chcesz mieć mimo wszystko drzewko większych rozmiarów to z czasem i tak będzie.
Jakie są jego aktualne wymiary ??
Adam Cieślik
Halo Kamil
Adam ma racje.Galaz idaca w dol jest za prosta ,niema zadnej dynamiki.Prostych galezi musimy unikac Czesc gorna probowalbym bardziej kompaktowo uformowac a nie probowac gore z dolem polaczyc.To powinno byc odwrotnie dol do gory .Bardziej kompaktowo ,a efektem bedze, ladna mala kaskada.Powyginaj w trzech wymiarych,ale w granicach rozsadku.Powodzenia
Adam ma racje.Galaz idaca w dol jest za prosta ,niema zadnej dynamiki.Prostych galezi musimy unikac Czesc gorna probowalbym bardziej kompaktowo uformowac a nie probowac gore z dolem polaczyc.To powinno byc odwrotnie dol do gory .Bardziej kompaktowo ,a efektem bedze, ladna mala kaskada.Powyginaj w trzech wymiarych,ale w granicach rozsadku.Powodzenia
- PiotrMochocki
- 19
Kamilu ja sądze że dośc dobrym rozwiażaniem było by jak mówili poprzedni powyginać.W połowie dolnej gałezi która idzie w doł wygiąc nieco do góry asam koniec z jakeis 5 cm w dół.Dlatego że drzewko będzie się wydawało abrdziej masywne.Bo teraz to jest tak drąg.A jesli chmurki sie zagęszczą to będzie ładnie porozmieszczane ,bo gdybbęde to psrtoe to taka kulka sie zrobi bo wszystko będzie razem.Taka jest moja opinia.
Powodzenia
Powodzenia
----Co Cię nie zabije,to Cie wzmocni----Pozdrawiam Piotr Mochocki