Cyprysik formowany z Vackiem Novakiem

Jeśli uważasz, że twoje drzewko ma naprawdę predyspozycje na bonsai.
Awatar użytkownika
lukas_gr
Answers: 0
19
Imie i nazwisko: Lukasz Grochowski
Województwo: mazowieckie
Kontakt:

Cyprysik formowany z Vackiem Novakiem

Post autor: lukas_gr »

Oto kolejne drzewko, nad którym pracowałem w tym roku. Cyprisik był formowany na warsztatch, na poczatku sierpnia, pod okiem Vacka Novaka. Drzewko właśnie dochodzi do siebie, częśc gałązek niestety nie przeżyła, ale mam nadzieje ze na tym poprzestanie. Cyprysik ma piękne i bardzo grube nebari, po zagęszczeniu korony całość bedzie się prezentowała wspaniale. Do doniczki docelowej przesadzę go dopiero za rok na wiosnę, gdyż chcę żeby możliwie szybko zagęściła się korona drzewka. Piszcie opinie.
Załączniki
1
1
DSC_0127.JPG (44.45 KiB) Przejrzano 5404 razy
popek

Post autor: popek »

no no no ten mi sie brdzo podoba i ten jinik na gorze drzewka dodaje mu uroku teraz tylko zeby obrosl w wiecej zielonego i doniczka docelowa i bedzie miodzio pozdrawiam
Michał

Post autor: Michał »

Bardzo fajny ten cyprys. Odrazu widać że był formowany pod okiem jakiegoś fachowca.
Już wiem dlaczego byłes tak mocno za jinem na modrzewiu :-D
corey_17

Post autor: corey_17 »

ładne drzewko naprawde za pare latek będzię piękne :-D :-D ajaki gróby pien .ile ma lat??
Awatar użytkownika
lukas_gr
19
Imie i nazwisko: Lukasz Grochowski
Województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: lukas_gr »

wymiary to 66cm wysokości, pień nad nebari ma 16cm obwodu, nebari w miejscu styku z ziemią ma 38cm obwodu- naprawde efektownie to wygląda ;) Wiek 25lat.
Pozdrawiam Łukasz Grochowski
Adek

Post autor: Adek »

Bardzo fajny, widac ręke kogos doswiadczonego. Z tego co widze to jest fajna odmiana cyprysika- igły nie są ulozone łuskowato i nie wygląda tak "płasko" jak inne odmiany
acer6

Post autor: acer6 »

Nice . Bardzo ciekawe nebari (co nie jest takie częste ) i całość jak naj bardziej spox . Cyprysikowi życzyć tylko zdrówka :) .
Awatar użytkownika
Pit
20
Imie i nazwisko: Piotr S.
Województwo: świętokrzyskie

Post autor: Pit »

pamiętam godziny Twojej ciężkiej pracy, szkoda że to niewyrazne zdjęcie nie oddaje w pełni szczegółowo efektów tego misternego drutowania.
Piotr
Awatar użytkownika
AdamJonas
20
Imie i nazwisko: Adam C.
Województwo: dolnośląskie

Post autor: AdamJonas »

Podzielam zdanie kolegów. Jedyne co bym zmienił to nagiął gałęzie trochę bardziej ku dołowi ...ale to moja wizja :wink:
Adam Cieślik
Awatar użytkownika
Kamil
Administrator
20
Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
Województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Kamil »

Adamie, Ty bys tylko galezie ku dolowi naginal 8) Moim zdaniem kat ich nagiecia jest OK.
Lukaszu, tak mala wskazowka na przyszlosc. Staraj sie na przyszlosc umiescic do zjdec jakies jednolite tlo...
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
ODPOWIEDZ