Jalowiec nr 1
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Jalowiec nr 1
Witajcie,
Tak wygladal moj pokoj po 2,5h odrutowywania mojego jalowca (przed koferkiem tez sa druty)... wystarczy na dzisiaj
Tak wygladal moj pokoj po 2,5h odrutowywania mojego jalowca (przed koferkiem tez sa druty)... wystarczy na dzisiaj
- Załączniki
-
- CIMG2063.JPG (58.79 KiB) Przejrzano 15513 razy
Ostatnio zmieniony 28 sie 2005, 15:33 przez Kamil, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
- AdamJonas
- 20
- Imie i nazwisko: Adam C.
- Województwo: dolnośląskie
Kamilu wiem, że to nieodpowiedni dział, ale aktualnie nie masz założonego tematu o tym jałowcu. Wiem również, że o to nie prosiłeś, ale...
...moja wizja Twojego drzewka jest troche inna. Uważam, że ten długi jin wyglada bardzo nienaturalnie...nie wiem... moze również dlatego, że wygląda trochę jakbyś go naostrzył. Poza tym całość jest za wysoka jak dla mnie. Co powiesz adminie na taką półkaskadę ?? szczyt drzewko powstałby z 2giej gałęzi po prawej. Myślę, że jeśli to drzewko stanie się bardziej kompaktowe to wiele zyska.
Widziałbym również kaskadę, ale tutaj zmiana byłaby chyba już na 100% dla Ciebie nie do przyjęcia.
Ciekawe również co inni o tym sądzą ??
ps. Może warto znów zrobić o nim temat ?? ...a może i nie
...moja wizja Twojego drzewka jest troche inna. Uważam, że ten długi jin wyglada bardzo nienaturalnie...nie wiem... moze również dlatego, że wygląda trochę jakbyś go naostrzył. Poza tym całość jest za wysoka jak dla mnie. Co powiesz adminie na taką półkaskadę ?? szczyt drzewko powstałby z 2giej gałęzi po prawej. Myślę, że jeśli to drzewko stanie się bardziej kompaktowe to wiele zyska.
Widziałbym również kaskadę, ale tutaj zmiana byłaby chyba już na 100% dla Ciebie nie do przyjęcia.
Ciekawe również co inni o tym sądzą ??
ps. Może warto znów zrobić o nim temat ?? ...a może i nie
- Załączniki
-
- jalowiec_kamila.jpg (43.13 KiB) Przejrzano 15460 razy
-
- jalowiec_kamila1.JPG (45.88 KiB) Przejrzano 15460 razy
Adam Cieślik
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
Trudno mi to przez usta/palce przepuscic ale virtual Adama podoba mi sie Jednakze nie bylbym soba gdybym nie mial jakies ale, zgadza sie Adamie?
Jin. Zastanawialismy sie wspolnie (na warsztatach) nad skroceniem tego jina, jednakze nikt nie proponowal tak drastczynie. Ja tez Adamia nie chce, na dzien dzisiejszy, poniwaz na tym jinie od strony drzewa znajduje sie jeszcze kora albo jej pozostalosci (na zdjeciu ciemna czesc jina). Osobiscie mi sie to podoba i chcialbym ten kawalek jina zostawic. Co pokaze przyszlosc to sie okaze. W kazdym razie na pewno go skroce bo nie miesci mi sie do auta
Wysokosc. Tez rozwazalem skrocenie poniewaz gora jakos wystaje poza zarys "trojkata" i mi przez to nie odpowiada ale rowniez nie tak drastycznie. Moze dlatego, ze tyle mnie koszotwal... Zobaczymy.
P.S. Ok, temat przenosze do odpowiedniego dzialu.
Jin. Zastanawialismy sie wspolnie (na warsztatach) nad skroceniem tego jina, jednakze nikt nie proponowal tak drastczynie. Ja tez Adamia nie chce, na dzien dzisiejszy, poniwaz na tym jinie od strony drzewa znajduje sie jeszcze kora albo jej pozostalosci (na zdjeciu ciemna czesc jina). Osobiscie mi sie to podoba i chcialbym ten kawalek jina zostawic. Co pokaze przyszlosc to sie okaze. W kazdym razie na pewno go skroce bo nie miesci mi sie do auta
Wysokosc. Tez rozwazalem skrocenie poniewaz gora jakos wystaje poza zarys "trojkata" i mi przez to nie odpowiada ale rowniez nie tak drastycznie. Moze dlatego, ze tyle mnie koszotwal... Zobaczymy.
P.S. Ok, temat przenosze do odpowiedniego dzialu.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 20
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
No wirtual jest sympatyczny ale duzo czasu by zajelo nim drzewko nabierze tych proporcji.
Natomiast wielkim atutem jest jego długi dzin i to z nim powinienes powalczyc.Wydaje mi sie ze drzewko troszke siadło w donicy i za bardzo chyli sie w prawo. Ale trzymałbym sie tej formy.
Natomiast wielkim atutem jest jego długi dzin i to z nim powinienes powalczyc.Wydaje mi sie ze drzewko troszke siadło w donicy i za bardzo chyli sie w prawo. Ale trzymałbym sie tej formy.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
I postanowilem zmienic forme tego jalowca... na polkaskade. Wczoraj na warsztatach skrocilem jedynie pien i jina abym w koncu miescil mi sie bez problemow do auta. Teraz czeka na mnie drutowanie i wstepne formowanie. Jak sie z tym uporam to zalacze zdjecie.
Po skroceniu:
Z nudow zrobilem sobie rowniez wirtual:
Po skroceniu:
Z nudow zrobilem sobie rowniez wirtual:
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
Hi Kamil. Wszystko O K ale ten kat prosty i do gory sterczacy jin wygladaja moim zdaniem lekko powiedziawszy nie ladnie.Moja propozycja .Rozszczepic jin od czesci zywej wtedy mozesz wygiac jin do tylu ,zmienic jego kat.Nastepnie w czesci zywej wyfrezowac czesc drewna z pnia tak ale zeby nie bylo za specjalnie widac .Oslabisz przez to pien i bedziesz mogl zmienic kat galezi.Ja poprostu bardziej wyprostowac,powinno wygladac moim zdaniem duzo duzo lepiej.Zycze powodzenia,ostatnia decyzja nalezy oczywiscie do Ciebie.Roman
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
No coz, jeszcze nikt sie taki nie znalazl, ktory by wszystkim dogodzil... pozyjemy i zobaczymy jak sie rozwinie to drzewko. Byc moze nie bedzie z niego juz nic specjalnego... czas pokaze. W koncu ja tez sie jeszcze ucze. Tak jak Adamowi podobal sie ten luk na swoim jalowcu, tak ja postanowilem podazyc w innym kierunku.
@Roman. Przemysle Twoja propozycje, dzieki.
@Roman. Przemysle Twoja propozycje, dzieki.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz