Modrzew
Modrzew
Witam chciałem wam pokazać moje pierwsze drzewko.Proszę o uwagi i porady co do dalszego prowadzenia drzewka.
- Załączniki
-
- modrzew 1.JPG (24.35 KiB) Przejrzano 13937 razy
Pozdrawiam wszystkich.
Romek-ÂŁĂłdz
Romek-ÂŁĂłdz
- lukas_gr
- 19
- Imie i nazwisko: Lukasz Grochowski
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
bo wyglada po pierwsze lepiej- pien nie urywa sie nagle przy grubosci kilku cm, po drugie jiny postarzaja rosline
Ostatnio zmieniony 21 sie 2005, 21:31 przez lukas_gr, łącznie zmieniany 2 razy.
- lukas_gr
- 19
- Kontakt:
nikt nie powiedzial ze jin musi byc, to w koncu jego roslina, 3 tygodnie temu rozmawialem z vackiem novakiem na ten sam temat, tez nie bylem do konca przekonany czy takie rosliny lepiej wygladaja z zakonczeniem z jina, ale wytlumaczyl mi ,ze jezeli tak jak w tym wypadku pien konczy sie scieciem, a jego koniec jest niewiele cienszy od nebari to lepiej zrobic jina na koncu, bo to ladniej wyglada
Oczywiście , logiczne tylko jak dla mnie troche niewyraĽnie wygląda zakończenie pnia ,nie jest co prawda idealnie zwężające się ale nie musi być tagiczne . Nie wiem jak dobrze[a może Ľle] modrzew goi rany i jak się regeneruje , jeśli dobrze a pień jest w miarę ok można by było doknać cięcia pod kątem , a z nowszych pędów wyprowadzić cieńszy czubek .jezeli [...] pien konczy sie cieciem, a jego koniec jest niewiele cienszy od nebari to lepiej zrobic jina na koncu, bo to ladniej wyglada
Wszystko zależy od proporcji drzewka i inwencji .
- lukas_gr
- 19
- Kontakt:
takich ciec o ktorych mowisz dokonuje sie rzadko u roslin iglastych gdyz potrzeba duzo czasu zeby taka rana sie zabliżnila i byla niewidoczna- tego rodzaju ciecia charakteryzuja raczej drzewa lisciaste
Ostatnio zmieniony 22 sie 2005, 17:12 przez lukas_gr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Corfe
- 20
- Imie i nazwisko: Michal Golebiowski
- Województwo: opolskie
fajny modrzewik drzemie w nim (jak w kazdej roślinie) potencjał sztuka polega na wydobyciu walorów i zakamuflowaniu minusów ...usunołbym prawą gałąĽ na samym dole i pozwolił mu swobodnie rosnąć , wazne by roślina nie była płaska tylko przestrzenna ...koniecznie jakaś gałązka (nawet dwie) musi być skierowana do tyłu drzewka..
Michał Gołębiowski
www.naturalfine.com
www.naturalfine.com
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 20
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Mnie sie modrzewik podoba. Jin to tylko twoja wola bedziesz go chciał tam dac to dasz nie to nie. Ja jestem przeciwny. Poprostu na szczycie nie ma go z czego zrobic chyba ze zredukujesz znacznie jego wysokosc na rzecz jina!
Nurtuje mnie natomiast wyglad rosliny. Pierwsza galaz ciut za wysoko jest w stosunku do pierwszego wygiecia w lewo ale to nic. Moze fotografia myli ale drzewko wydaje sie byc płaskie jak umiesz umiesc fotki z bocznego profila.
Nurtuje mnie natomiast wyglad rosliny. Pierwsza galaz ciut za wysoko jest w stosunku do pierwszego wygiecia w lewo ale to nic. Moze fotografia myli ale drzewko wydaje sie byc płaskie jak umiesz umiesc fotki z bocznego profila.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
- AnnaDorota
- wspieram forum (brąz)
- 20