Jałowczyk
Jałowczyk
Czesc ! chciałem wam przedstawic małego jałowczyka ,którego dostałem od pewnego własciciela szkółki.Nie wiedziałem jak go uformowac? Pewnie częsc z was zapyta "czego on taki ucięty"- był złamany wiec zakończyłem go malutkim jinem. Wiem że nie wygląda efektownie ale póki co niech sobie rosnie. Wysokosc drzewka to 16 cm Pozdrowienia :-D
- Załączniki
-
- JaÂłowczyk.jpg (36.21 KiB) Przejrzano 6221 razy
Marcin
Dolny ÂślÂąsk - GłogĂłw
Dolny ÂślÂąsk - GłogĂłw
Kamilu pierwotnie miały to byc ładnie rozłżone gałazki ale jak je rozłozyłem jałowiec wygladał jakoś nie symetrycznie bez wierzchołka wiec postanowiłem zrobic jiny.Szkoda że nie zrobiłem zdjęcia jak wygladał zanim sie nim zająłem.W miejscu gdzie jest górny jin drzewko zostało złamane cięzzko byłoby zrobic jakis wierzchołek
Marcin
Dolny ÂślÂąsk - GłogĂłw
Dolny ÂślÂąsk - GłogĂłw
jeśli chcesz go przeformować to prosze bardzo ale mam dwie uwagi:
lewa strona będzie przez pierwsze kilka lat (zakładając że będziesz go urawiał w pojemniku)wyglądała ubogo z tą jedną gałązką.
a druga uwaga dotyczy własnie tej gałązki, wydaje mi się że dosyćtrudno bedzie ją wygiąc o 180 stopni. chyba że rośnie ona do tyłu i została tylko wygięta w prawo, to w takim wypadku przeczytaj tylko pierwszą uwagę :-D
lewa strona będzie przez pierwsze kilka lat (zakładając że będziesz go urawiał w pojemniku)wyglądała ubogo z tą jedną gałązką.
a druga uwaga dotyczy własnie tej gałązki, wydaje mi się że dosyćtrudno bedzie ją wygiąc o 180 stopni. chyba że rośnie ona do tyłu i została tylko wygięta w prawo, to w takim wypadku przeczytaj tylko pierwszą uwagę :-D