Zajmuję się bonsai już blisko 30lat. Parenaście lat temu chcąc być samowystarczalnym, zorganizowałem, zasadziłem pokaźną liczbę sadzonek i wysiałem sporo różnych nasion. Obecnie od paru już lat pracuje na przygotowanym przez siebie materiale. Można znaleźć u mnie m.in. gatunki: wiąz drobnolistny, jabłoń śliwolistna, głogi (szkarłatny, ostrogowy, jednoszyjkowy ), grusza pospolita , śliwa tarnina, irgi, brzozy (brodawkowata, czarna, papierowa ), sosny (pospolita, Banksa, wejmutka, Jefreya, himalajska, koso drzewina, czarna, czarna Pyramidalis ), trzmielina, jałowce, grujecznik japoński, klony ( palmowy, japoński, polny, ostroząbkowy, Burgera, ukurundzki,), modrzewie ( daurski, japoński ), ligustr, suchodrzew Maacka , wiciokrzew, pigwowiec, cis japoński, forsycja, zelkowa, morwa biała, kalina, buk pospolity, grab, metasekwoja chińska i jeszcze parę innych. Niektóre z drzew przygotowuje na bonsai, inne na nivaki, są też takie, które będą tylko drzewami ogrodowymi. Można u mnie nabyć niektóre z drzew ale przede wszystkimi dowiedzieć się o ich wymaganiach oraz jak je prowadzić. Wykonuje do nich także ceramiczne donice.
Marek Białogrzywy