Witam,
niedawno dostałem na prezent drzewko. Zawsze chciałem mieć własne
dlatego chciałem podejść do tego poważnie.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki to rodzaj drzewka?
Jak się nim zajmować?
Jak często podlewać?
Jestem totalnie zielony w takich sprawach.
Martwi mnie tylko, że niektóre listki są żółte.
Jak temu zaradzić?
Kupiłem ziemię Akadame oraz nawóz Bonsai Master i jeden w płynie firmy Nohelgarden. Nie wiem czy dobre.
Bardzo proszę o pilną odpowiedź.
Z góry dziękuję
Początkująca osoba szuka rady
- Pelidea
- 11
- Imie i nazwisko: Joanna
- Województwo: podkarpackie
To Azalia, potrzebuje kwaśnej ziemi i nawozu do roślin kwaśnolubnych. Przesadzać można po kwitnieniu, a ona jeszcze chwilę zanim rozwinie pąki. Wygląda na Azalię Indyjską, czyli taką, którą można trzymać w domu - ale nie mam 100% pewności, może ktoś inny jeszcze to potwierdzi.
Co do żółtych listków, to bym się nie przejmowała - żółkną tylko te najstarsze, widać przyszła pora na ich zrzucenie. Plus trzeba jej dać czas na aklimatyzację, jeszcze trochę liści może opaść.
Więcej - opcja szukaj -> Azalia.
Co do żółtych listków, to bym się nie przejmowała - żółkną tylko te najstarsze, widać przyszła pora na ich zrzucenie. Plus trzeba jej dać czas na aklimatyzację, jeszcze trochę liści może opaść.
Więcej - opcja szukaj -> Azalia.
Dziś rejestracja i od razu pierwszy post z nachalną reklamą w celu nabijania kasy niewiedzieć jakiej spółce i fundacji, o której działalności i finansach w szczegółach też nic nie wiadomo.eskacz00 pisze:...wpadłem na program... Polecam zapoznać się z nim.
_____
Wejdź na http:...
Mod. proszę o usunięcie postu i konta tego użytkownika.
Pozdrawiam, Józef