Cześć!
Chciałem zapytać czy Waszym zdaniem warto poświęcić temu bukowi trochę czasu i pracy. Jakich rezultatów ewentualnie się spodziewacie i jakie macie propozycje odnośnie formowania. Swoimi pomysłami podzielę się za jakiś czas ;)
Dzięki, pozdrawiam!
Buk, czy warto?
-
- 10
- Imie i nazwisko: tomasz starachowski
- Województwo: zachodniopomorskie
Buk, czy warto?
- Załączniki
-
- bok.jpg (458.04 KiB) Przejrzano 3382 razy
-
- w rzeczywistości drzewko wydaje się bardziej pochylone co z resztą widać na ostatnim zdjęciu
- przód.jpg (342.29 KiB) Przejrzano 3382 razy
-
- tył.jpg (133.12 KiB) Przejrzano 3382 razy
-
- 11
- Imie i nazwisko: Jarek
Rzeczywiście, materiał wygląda na ciekawy, jednakże dobrze by było gdybyś zdjęcia tego drzewka wykonał na kontrastowym tle (tak jak wcześniej wskazał w swoim poście przedmówca Bolas, na tym tle niewiele co widać), z różnych ujęć z boku, z góry, zbliżenia widocznych uszkodzeń, nebari. Wtedy będzie można coś konkretnego doradzić. Jakie zadanie mają pełnić te korowiny wokół drzewa (czy już zostało one wykopane przez Ciebie i zabezpieczone na zimę, czy jest to forma jakiegoś oznaczenia, że to moje drzewko)? Pozdr. Jarek Ż. Ps. Witam bonsai-ziomka.
-
- 10
- Imie i nazwisko: tomasz starachowski
Kolejne zdjęcia postaram się dodać jutro. Kora nie jest rozsypana przeze mnie. Drzewko znajduje się na nie moim ogrodzie i rośnie w szeregu z jakimiś ozdobnymi krzakami i każdy ma coś takiego ;)