drzewko umarlo :(
-
- 10
- Imie i nazwisko: Kaminski
- Województwo: wielkopolskie
drzewko umarlo :(
witam,
mam problem, posiadam drzewko z ikea, mam je juz 3 lata, podlewane , nawozone, i dwa msc temu kupilem nablyszczacz do lisci, po tym specyfiku wszystkie liscie opadly, a teraz jescze pojawil sie na pniu bialy nalot, jak pajeczyna...
czy drzewko jest do odratowania czy raczej juz koniec
mam problem, posiadam drzewko z ikea, mam je juz 3 lata, podlewane , nawozone, i dwa msc temu kupilem nablyszczacz do lisci, po tym specyfiku wszystkie liscie opadly, a teraz jescze pojawil sie na pniu bialy nalot, jak pajeczyna...
czy drzewko jest do odratowania czy raczej juz koniec
- Załączniki
-
- image.jpeg (143.58 KiB) Przejrzano 5033 razy
-
- imagggge.jpeg (111.6 KiB) Przejrzano 5033 razy
- maciek3miasto
- 15
- Imie i nazwisko: maciek park
- Województwo: pomorskie
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 20
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Nabłyszczacze to nie zawsze dobry pomysł ale twoja roślina pleśnienie więc podejrzewam że przelana a w dodatku mały przepływ powietrza doskonałe warunki dla grzybów. Wróżę też że roślina ma miękki pień więc już po ptokach.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 20
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Jeżeli jest to jest nadzieja. Ale usuń tą część martwą bo jak już pleśnieje to nie jest ciekawie a oprysku raczej bym nie ryzykował jak roślina w takim stanie.
Zadrap paznokciem korę jeżeli pod spodem jest soczysta zieleń lub zacznie sączyć się biały płyt tzn że ta część rośliny jeszcze żyje.
Zadrap paznokciem korę jeżeli pod spodem jest soczysta zieleń lub zacznie sączyć się biały płyt tzn że ta część rośliny jeszcze żyje.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk