Witam. Niechciałbym zakładać kilku tematów więc wrzucam hurtem ;]
Grab nr 1
Od wykopania niewiele się zmieniło, siągle coś mu nie pasuje,wiosną mi przysechł i myślałem, że będzie po nim, ale jakoś daje radę. Ostatnio znalazłem mu fajną donisię.
Grab nr 2
Wykopany w zasadzie jako dwuletnia siewka, posiedział dwa latka w gruncie i nabiera wyglądu. Wstępnie mam zamiar do obniżyć i od nowa wyprowadzić gałęzie - temat do przemyślenia.
Grab nr 3 XXL
Metoda kołka - drugi rok po przesadzeniu - będziemy działać na wiosnę Bardziej dla zabawy niż sztuki, ale zawsze to nauka prowadzenia takiego potworka.
ZMIANA LIGI: SOSNY
Sosna nr 1
Kopana w czasach gdy człowiek nie miał pojęcia o tym co kopać, ale tego nie pokażę , Potem było dwuletnie puszczenie samopas i powolne działanie na przyrostach, wycinka i kolejny rok na przyrost czubka - jeszcze ze 2 latka i znowu go przytnę - niech tyje jak na sosne przystało
Sosna nr 2
Podobnie jak wyżej, ale rok wcześniej kopana z piękną bryłą korzeniową, bez palowego - potem było sadystyczne traktowanie i przesadzanie co roku. Ostatnio praca jak wyżej - w planach na lato korekcyjne kręcenie i równoważenie zieleni, powody widać na drugim zdjęciu. Może odchylę ją do tyłu (?)
Wszelkie i wszelakie pomysły mile widziane - mamy czas
Kilkuletnie materiały HURT
- Squanto
- 14
- Imie i nazwisko: Bernard
- Województwo: podlaskie
Kilkuletnie materiały HURT
Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy.
Miś Yogi
Miś Yogi
Grab nr 3, widzę że miejsce po cięciu wyfrezowane, ale chyba nie zabezpieczone, jednak posmarowałbym to jakimś funabenem, a na brzegi "plastelinkę". Sosenka nr 1 będzie fajna, ale nie wiem czy w gruncie nie byłoby lepiej, przynajmniej na 3 lata.
Paweł Dembek