Oto jałowczyk. Pozyskany z ogrodu w 2008, w 2009 pierwszy raz wzięty na warsztaty, gdzie został przycięty i wstępnie ułożony. Potem stał sobie bez ingerencji do 2012, na wiosnę zacząłem układanie.
Docelowo chcę obniżyć jeszcze formę i oczywiście zrobić martwe.
Jałowiec sabinski
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 19
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie
Jałowiec sabinski
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 19
Na wolny czas przede wszystkim. Dolna gałąź ma faktycznie skrócone nowe przyrosty, może nieco za mocno, choć z drugiej strony po ich skróceniu ładnie ruszyły następne.Bolas pisze:Rób jina na co czekasz?![]()
Damian S.
Damian S.
Hehe byłbym wdzięczny za info co to jest jin? ;) jeżeli można to proszę o jakiś link do strony gdzie jest napisane jak się je tworzy
Hehe ja na razie marzę o takim drzewku :D

-
- 14
- Imie i nazwisko: Mateusz O
- Województwo: świętokrzyskie
Na razie roślinka wygląda dość kontrowersyjnie ;) niemniej jednak po obrobieniu martwego, całkiem całkiem się zapowiada 
@dejwidh http://lmgtfy.com/?q=jin+bonsai

@dejwidh http://lmgtfy.com/?q=jin+bonsai
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 19
Witam.
Uaktualniam stan jałowca. Ma się dobrze, grzyba na razie nie widać. Zaczynam zdejmować druty bo mocno wrastają. Formy jeszcze nie obniżałem, bo nie chcę za wiele zabiegów na raz robić, nie spieszy mi się. Martwe również nie obrobione, ale to już bardziej spowodowane brakiem odpowiednich narzędzi. Może ktoś ma namiar na jakieś sprawdzone frezy 3mm.
Uaktualniam stan jałowca. Ma się dobrze, grzyba na razie nie widać. Zaczynam zdejmować druty bo mocno wrastają. Formy jeszcze nie obniżałem, bo nie chcę za wiele zabiegów na raz robić, nie spieszy mi się. Martwe również nie obrobione, ale to już bardziej spowodowane brakiem odpowiednich narzędzi. Może ktoś ma namiar na jakieś sprawdzone frezy 3mm.
- Załączniki
-
- DSC07511s.jpg (232.78 KiB) Przejrzano 4389 razy
Damian S.
Damian S.