Temat przeniesiony - jako nowy temat - ponieważ 'doczepiłem' się zamiast rozpocząc nowy, przepraszam:)
Pytanie brzmiało:
Otrzymałem dwie odpowiedzi:przez ubezo » Czw, 29 Październik 2009 21:54:12
Cześć
Zastanawiam się jak (w przyszłości w ostatecznej doniczce) potraktować mam te korzenie: czy wyeksponować je nasadzając drzewko na kamień, czy przykryć ziemia do nasady pnia czy zostawic tak jak teraz czyli z przerwą pomięczy podłożem a drzewkiem. Jaka doniczka docelowa pasowalaby wtedy?
Mnóstwo pracy przede mną z tym klonem i nie wiem czy dam rade bo wybrałem styl miotlasty uważany za najtrudniejszy ale dużego wyboru nie miałem (dwa ostatnie zdjecia pokazuja rośline w dniu zakupu).
Dzięki i pozdrawiam
Tomek
przez RUSKI » Pią, 30 Październik 2009 17:01:45
Nasadź roślinę tak jak na drugim zdjęciu. Jaka doniczka-płaska, owalna, glazurowana, najlepiej niebieska-fajny kontrast. Miotła jest ok. Wiosną musisz poskracać i uporządkować gałęzie w koronie. Tyle.
oraz
(IMG_3371)przez daniell 79 » Pią, 30 Październik 2009 21:04:38
jako frat wybiez zdjecie nr.2 tak widac z foto ale jezeli o korone to jeszcze duzo pracy . nawet moze byc ciecie do zera i budowa od podstaw
Pozdrawiam
Tomek
Proszę o usunięcie moich starych postów z tematu Outdoor: 'Klon Palmowy (Acer palmatum)' i przepraszam za kłopot