Sosna Hakowa
-
- 16
- Imie i nazwisko: Lukasz Slominski
- Województwo: wielkopolskie
Sosna Hakowa
Witam
Sosna Hakowa po pierwszy formowaniu z materiału szkółkarskiego około 18 letniego.W drzewku panuje delikatny bałagan ale na razie jest rozdrutowana w celu doświetlenia wszystkich pąków.
Jak myślicie gdzie będzie lepszy front w przyszłość?.Pozdrawiam
Sosna Hakowa po pierwszy formowaniu z materiału szkółkarskiego około 18 letniego.W drzewku panuje delikatny bałagan ale na razie jest rozdrutowana w celu doświetlenia wszystkich pąków.
Jak myślicie gdzie będzie lepszy front w przyszłość?.Pozdrawiam
- Załączniki
-
- 1 [].jpg (135.13 KiB) Przejrzano 6806 razy
-
- 2 [].jpg (41.36 KiB) Przejrzano 6806 razy
-
- 3 [].jpg (43.11 KiB) Przejrzano 6806 razy
-
- 4 [].jpg (44.83 KiB) Przejrzano 6806 razy
-
- front 1 [].JPG (66.4 KiB) Przejrzano 6806 razy
-
- Front 2 [].JPG (70.61 KiB) Przejrzano 6806 razy
We have only 35 chambers ther is no 36.
J know that both i want creat new chamber
- 00seba
- 17
- Imie i nazwisko: Sebastian
- Województwo: lubelskie
- Kontakt:
świetny materiał i super początek przyszłego bonsai gratuluję szczęścia i znalezienia takiego materiału
Pozdrawiam serdecznie z Lubelszczyzny
http://bonsaisabamiki.freehost.pl/
http://bonsaisabamiki.freehost.pl/
-
- 16
Tej informacji nie mogę wam podać.Sam mam to info od innego bonsaisty obiecałem ze nie zdradzę lokalizacji bo oboje tam jeździmy.Jak będzie coś godnego uwagi i żaden z nas nie będzie chciał to mogę dać info na forum co wy na to?
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Witaj ???,
moim skromnym zdaniem jako front moglbys wybrac "front 1.jpg". Wtedy bym usunal pierwsza galaz po prawej stronie.
moim skromnym zdaniem jako front moglbys wybrac "front 1.jpg". Wtedy bym usunal pierwsza galaz po prawej stronie.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
- pyrek
- 13
- Imie i nazwisko: Piotr Macek
- Województwo: kujawsko-pomorskie
HIR jak cos fajnego zobaczysz zrób fote...daj na priv...a jak sie dogadamy 10%będzie dla Ciebie :P Ja równiez obstawałbym za front1.jpg, ale bez usuwania prawej gałęzi. Zawsze możesz to zrobić, ale uważam i tak, że w tej chwili całość wygląda estetycznie i zrównoważona co do wysokości.
- shishiodoshiMeth.
- 19
- Imie i nazwisko: Artur M.
Cześć,
No zapowiada się świetnie. Już fajnie wyglada!
Wg zasady jednej gałęzi na jednej wysokości to jest jeszcze sporo do usunięcia.
Będziesz usuwać? Wiesz już które?
No zapowiada się świetnie. Już fajnie wyglada!
Wg zasady jednej gałęzi na jednej wysokości to jest jeszcze sporo do usunięcia.
Będziesz usuwać? Wiesz już które?
Artur
-
- 16
Kamil
Czemu po Witaj są ???
Jako front bardziej mi się podoba front1.Chciałem zrobić taką przydrożna sosnę wychylająca się ze ściany lasu w stronę drogi. Wiec wybierając ten front raczej bym usunął pierwsza po lewej żeby podkreślić to wychylenie sosny do drogi. Ale to jeszcze czasu a czasu wiele się może zmienić. Równie dobrze sosna może reprezentować sosnę wolno stojąca.
Artur
Nie wiem jak będzie sosna wyglądać i co wytnę na razie powycinałem te gałęzie żeby doświetlić resztę. Mam wiele szkicy jak by mogła wyglądać ale która droga pójdę jeszcze nie wiem. Co do zasady w naturze nie ma takiej zasady wiec mnie ona nie obowiązuje. Jak bym szedł taka wersja drzewka górskiego z kilkoma piętrami z duża przestrzenią miedzy nimi to mogło by to razić. Ale przy sośnie rosnącej na otwartym terenie często spotykana „błąd natury” .Jest pewne ryzyko ze powstanie w tym miejscu zgrubienie to będę myślał nad tym. Na razie będzie sobie rosła .
Czemu po Witaj są ???
Jako front bardziej mi się podoba front1.Chciałem zrobić taką przydrożna sosnę wychylająca się ze ściany lasu w stronę drogi. Wiec wybierając ten front raczej bym usunął pierwsza po lewej żeby podkreślić to wychylenie sosny do drogi. Ale to jeszcze czasu a czasu wiele się może zmienić. Równie dobrze sosna może reprezentować sosnę wolno stojąca.
Artur
Nie wiem jak będzie sosna wyglądać i co wytnę na razie powycinałem te gałęzie żeby doświetlić resztę. Mam wiele szkicy jak by mogła wyglądać ale która droga pójdę jeszcze nie wiem. Co do zasady w naturze nie ma takiej zasady wiec mnie ona nie obowiązuje. Jak bym szedł taka wersja drzewka górskiego z kilkoma piętrami z duża przestrzenią miedzy nimi to mogło by to razić. Ale przy sośnie rosnącej na otwartym terenie często spotykana „błąd natury” .Jest pewne ryzyko ze powstanie w tym miejscu zgrubienie to będę myślał nad tym. Na razie będzie sobie rosła .
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
ponieważ brakuje Twojego imienia w Profilu.HIR pisze:Kamil
Czemu po Witaj są ???
Tez bym wybrał front1... Jest przecież tez zasada, ze od wewnętrznej strony łuku gałęzie sie usuwa.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz