Nowy dzial na forum?
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Nowy dzial na forum?
Witajcie,
temat kieruje do osob, ktore juz od dluzszego czasu zajmuja sie bonsai.
Postanowilem, ze zgodze sie na utworzenie nowego dzialu, w ktorym beda mogly pisac i odpowiadac jedynie te osoby, ktore maja doswiadczenie z bonsai.
Po co to wszystko? Mozna zauwazyc, ze osoby z doswiadczeniem nie maja ochoty udzielac sie w internecie poniewaz zaraz musza stykac sie z odpowiedziami osob, ktore dopiero zaczynaja przygode.
Mam nadzieje, ze w ten sposob odwrocimy ten trend.
Po przemysleniu stwierdzilem, ze utworzenie grupy zamknietej nie bedzie dyskryminacja poczatkujacych a umozliwieniem im dotarcia w latwiejszy sposob do cennych rad i wskazowek.
Pytanie tylko w jaki sposob wybierac czlonkow?
Mysle, ze pierwszym kryterium powinien byc wiek danej osoby. Wiadomo, ze majac 20-30 lat nie ma sie takiego doswiadczenia i podejscia do bonsai jak osoby po 40.
Uwazam rowniez, ze powinnismy wybrac jedna osobe, ktora podejmie sie rekrutowania osob do grupy.
Zwiazku z tym czy znajdzie sie ktos chetny, kto zbierze grupe osob pasujacych do ww. grupy?
temat kieruje do osob, ktore juz od dluzszego czasu zajmuja sie bonsai.
Postanowilem, ze zgodze sie na utworzenie nowego dzialu, w ktorym beda mogly pisac i odpowiadac jedynie te osoby, ktore maja doswiadczenie z bonsai.
Po co to wszystko? Mozna zauwazyc, ze osoby z doswiadczeniem nie maja ochoty udzielac sie w internecie poniewaz zaraz musza stykac sie z odpowiedziami osob, ktore dopiero zaczynaja przygode.
Mam nadzieje, ze w ten sposob odwrocimy ten trend.
Po przemysleniu stwierdzilem, ze utworzenie grupy zamknietej nie bedzie dyskryminacja poczatkujacych a umozliwieniem im dotarcia w latwiejszy sposob do cennych rad i wskazowek.
Pytanie tylko w jaki sposob wybierac czlonkow?
Mysle, ze pierwszym kryterium powinien byc wiek danej osoby. Wiadomo, ze majac 20-30 lat nie ma sie takiego doswiadczenia i podejscia do bonsai jak osoby po 40.
Uwazam rowniez, ze powinnismy wybrac jedna osobe, ktora podejmie sie rekrutowania osob do grupy.
Zwiazku z tym czy znajdzie sie ktos chetny, kto zbierze grupe osob pasujacych do ww. grupy?
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
-
- 17
-
- 15
- Imie i nazwisko: Sebastian
- Województwo: mazowieckie
Rozumiem Kamilu, że zamkniecie grupy dotyczy tylko możliwości pisania postów a widocznosc bedzie dostepna dla wszystkich, żeby choć poczytać wypowiedzi innych...dobrze mi się wydaje?
I jeszcze jedna sprawa, myślę też, że oprócz wieku należy tez brać pod uwagę staż w bonsai. Bo w wieku 40 lat można zaczac zajmować się bonsai i mieć takie samo doświadczenie (lub jego brak) jak osoba 25 letnia.
I jeszcze jedna sprawa, myślę też, że oprócz wieku należy tez brać pod uwagę staż w bonsai. Bo w wieku 40 lat można zaczac zajmować się bonsai i mieć takie samo doświadczenie (lub jego brak) jak osoba 25 letnia.
pozdrawiam
Sebastian
Sebastian
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
Witaj Sebastianie,
tak, oczywiście ze czytać będzie mógł każdy, jedynie pisanie pozostanie dozwolone osobom z grupy, o której piszemy.
Myśle, ze najlepszym rozwiązaniem będzie, jak osoby nalezace juz do tej grupy bedą proponowac kolejne osoby, ktore powinny znalezc sie w tej grupie.
Oczywiście Twoja sugestia odnośnie stażu jest słuszna, tylko kto to ma wszystko oceniać?
tak, oczywiście ze czytać będzie mógł każdy, jedynie pisanie pozostanie dozwolone osobom z grupy, o której piszemy.
Myśle, ze najlepszym rozwiązaniem będzie, jak osoby nalezace juz do tej grupy bedą proponowac kolejne osoby, ktore powinny znalezc sie w tej grupie.
Oczywiście Twoja sugestia odnośnie stażu jest słuszna, tylko kto to ma wszystko oceniać?
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz
-
- 15
- Imie i nazwisko: Sebastian
- Województwo: mazowieckie
No właśnie z weryfikacja tego stażu będzie już gorzej, ale wydaje mi się że na forum są użytkownicy którzy znają się nie tylko z forum ale także choćby z wystaw, lokalnych grup itp, wystarczy jak wybierzesz kilka osób co do których doświadczenia nie ma zastrzeżeń a oni, jak już napisałeś, będą proponować następne...
pozdrawiam
Sebastian
Sebastian
- Dragonww
- 18
- Imie i nazwisko: Wojtek Winiarski
- Województwo: śląskie
Świetny pomysł. Coś nowego i może w końcu komentarze nieodpowiednich osób nie będą się pojawiać.
-------------------------------------------------------
Wojtek
Bonsai - sztuka sÂłuchania natury...
Wojtek
Bonsai - sztuka sÂłuchania natury...
- Kamil
- Administrator
- 20
- Kontakt:
Znalazlem troche czasu aby poruszyc ponownie ten temat.
Skonfigurowalem dzial i nazwalem go "eksperci" (czy trafnie dobralem nazwe musicie Wy zadecydowac).
Do grupy dodalem Rafala (oliwia99) i Pinaceae. Mam nadzieje, ze przyczynicie sie do rozwiniecia ww. grupy ;) Propozycje nowych czlonkow kierujcie prosze do mnie poprzez PW lub strone 'kontakt'.
Skonfigurowalem dzial i nazwalem go "eksperci" (czy trafnie dobralem nazwe musicie Wy zadecydowac).
Do grupy dodalem Rafala (oliwia99) i Pinaceae. Mam nadzieje, ze przyczynicie sie do rozwiniecia ww. grupy ;) Propozycje nowych czlonkow kierujcie prosze do mnie poprzez PW lub strone 'kontakt'.
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz