Yamadori 2012
Ja tam juz buszing w ten weekend przeprowadzilam
Z Wami rowniez bardzo chetnie tylko blagam - blizej Wawy no i nie do lasu;p
Z Wami rowniez bardzo chetnie tylko blagam - blizej Wawy no i nie do lasu;p
Pozdrawia
..::Magda::..
..::Magda::..
- immunization
- 12
- Imie i nazwisko: Kasia
- Województwo: śląskie
Ja już latam z saperką i wykopałam chyba-olchę na nieuczęszczanym nasypie kolejowym. Po odwaleniu kamieni okazało się, że dzięki temu, że spod nich wyrosła, ma już ciekawie skręcony pieniek. Drzewko czuje się dobrze w donicy, wkrótce wrzucę zdjęcia.
Czekam na wspólne wykopki.
Czekam na wspólne wykopki.
-
- 12
- Imie i nazwisko: Jakub Kościelny
Witam wszystkich! jestem gotów na wycieczkę z wami tylko ten weekend mam zajęty!
Wiosna chyba szybko się nie skończy:-)
Wiosna chyba szybko się nie skończy:-)
- immunization
- 12
Prawdę mówiąc i odpowiadając na konkretne pytanie Bolasa, to nie bardzo wiem, dokąd się należałoby wybrać, może bardziej zaprawione w bojach osoby zaproponują miejsce. Jestem mobilna. Jak pisałam wcześniej, składaną saperkę wciąż mam w torebce, a donice, pudła, drugą saperkę, kompas i sekator też na stałe w bagażniku. Wsiegda gatow!
- immunization
- 12
Nie, to był jakiś tor donikąd w Dąbrowie Górniczej Pogorii:)
A masz może jakieś miejsce, gdzie można się wybrać. Marzę o brzozie.
A masz może jakieś miejsce, gdzie można się wybrać. Marzę o brzozie.
- oliwia99
- 19
- Imie i nazwisko: Rafal Ulfig
Niech Wojtek zaproponuje jakiś termin,bo to przecież on chce nas zabrać do paru (legalnych miejscówek) . Chyba nie pojedziemy na Yamadori do Leroy Merlin?
Nie wiem czy nie jest jeszcze za wcześnie,ale jak widzę to w Sosnowcu już Wiosna pełną gębą.
Nie wiem czy nie jest jeszcze za wcześnie,ale jak widzę to w Sosnowcu już Wiosna pełną gębą.
Pozdrawiam Rafał
- immunization
- 12
Ja miałam dziś niespodziewane prawie-yamadori. Pod katowicką Ikeą wyburzyli jakąś halę i koparka z właściwą sobie delikatnością zmasakrowała parę drzewek. Zaparkowałam i po prostu podniosłam je z ziemi, nie otrzepując korzeni. Przywiozłam do domu i największe (około 130 cm) wkopałam pod blokiem, a małe (około 70 cm), bo złamane przez koparkę, umieściłam na balkonie w zaimprowizowanej donicy z solidnego wiadra po Viledzie. Był jeszcze jakby korzeń z wystającymi gałęziami, który zasypałam ziemią w skrzynce z Ikei. Mam nadzieję, że przeżyją, dostały nawozu i własny kąt. Nawet nie wiem, jaki to gatunek. Takie rzeczy dzieją się na każdym kroku. Odzywa się we mnie jakaś mania dendrofilska, którą mam zresztą w genach i chyba też przekazałam dzieciom, bo na spacerach głaszczą drzewa:)
Pozdrawiam wszystkich i wrzucam link do mojego znaleziska: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8126_n.jpg
Pozdrawiam wszystkich i wrzucam link do mojego znaleziska: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8126_n.jpg
- Dragonww
- 18
- Imie i nazwisko: Wojtek Winiarski
No niestety ja mam problem z wygospodarowaniem całego dnia. ( Teraz ma spaść temperatura więc może jeszcze za 2 tyg. będzie można... Bo w następny weekend niestety nie dam rady.
-------------------------------------------------------
Wojtek
Bonsai - sztuka sÂłuchania natury...
Wojtek
Bonsai - sztuka sÂłuchania natury...
- ogrodnik
- 18
- Imie i nazwisko: Michal Krzyscin
- Kontakt:
Hej koleżanki i koledzy ,
Jak teraz wyglądają Wasze możliwości czasowe na yamadori? A może już wszystko wykopaliście i ten sezon pozyskiwania już zakończony?
Ja wracam jutro w nocy do domu więc w piątek, sobotę rano mógłbym się przyłączyć do jakiejś inicjatywy. W przyszłym tygodniu generalnie we wtorek i środę mogę coś kopać z pewnymi przerwami na wizyty u lekarzy, a następne dni do końca tygodnia mam teoretycznie niezagospodarowane.
Czekam na wszelkie propozycje z Waszej strony.
Mam nadzieję, że do zobaczenia (ze szpadlami i innymi narzędziami)
Jak teraz wyglądają Wasze możliwości czasowe na yamadori? A może już wszystko wykopaliście i ten sezon pozyskiwania już zakończony?
Ja wracam jutro w nocy do domu więc w piątek, sobotę rano mógłbym się przyłączyć do jakiejś inicjatywy. W przyszłym tygodniu generalnie we wtorek i środę mogę coś kopać z pewnymi przerwami na wizyty u lekarzy, a następne dni do końca tygodnia mam teoretycznie niezagospodarowane.
Czekam na wszelkie propozycje z Waszej strony.
Mam nadzieję, że do zobaczenia (ze szpadlami i innymi narzędziami)
Pozdrawiam Michał Krzyścin
http://www.mojerosliny.prv.pl
http://www.mojerosliny.prv.pl