Witam
Z okazji wolnej soboty postanowiłem ukręcić jałowca które kupiłem jakieś 2 tygodnie temu w szkółce w Mikołowie. Materiał był bardzo fajnie zagęszczony, dość ciekawy główny pień. Postanowiłem zrobić z niego połączenie bunjina z sokanem. Do dopracowania zostały mi jiny

Jest to krzak ćwiczebny który kosztował mnie 30zł ale całodzienne formowanie nawijanie drutu układanie gałązek i efekt końcowy myślę że warto było poświęci cały dzień. Wysokość drzewka ok. 70cm. Poniżej wstawiłem zdjęcie doniczki którą kupiłem swego czasu do innego drzewka ale okazała się za mała, może do tego drzewka będzie pasować.
Jest to pierwsze formowanie jest pewnie sporo nie dociągnięć no i oczywiście zdjęcia na których drzewko zawsze wychodzi mniej korzystniej niż na żywca

Jak ktoś ma jakieś propozycje to prosze zapodać, na chwile obecną zastanawiam się nad wycięciem dwóch największych jinów z prawej strony co widać na vircie

Przy okazji kolejnego formowania będe chciał jeszcze bardziej wygiąć mniejszego jałowczyka. Tak aby ruch pnia u obu jałowców współgrał ze sobą co jest bardzo pożądane w stylu sokan.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2011, 19:44 przez
Yarek, łącznie zmieniany 1 raz.