ficus benjamina kynky
- Bolas
- wspieram forum (srebro)
- 20
- Imie i nazwisko: Boleslaw Wujczyk
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Olimpiada Matematyczna Gimnazjalistów -> tak pokazuje na pierwszym miejscu wujek google
Właśnie że doskonale wiemy kto organizuje takie warsztaty. Jak znaleźć własnego mistrza?? Każdy ma swoją drogę. Najlepiej byłoby skorzystać z usług każdego a potem wybrać wg ciebie najlepszego. Można też wybrać go po CV jego prac/osiągnięć lub po prostu wylosować. Warsztaty nie są tanie?? Zależy jak na to spojrzysz. Kilkugodzinna praca nad rośliną + udostępnione narzędzia i jakiś poczęstunek + nieograniczona ilość wiedzy którą nawet jak przeczytasz wszystkie książki nie jesteś w stanie nadrobić. Jeśli chodzi o naukę to tylko praktyka na warsztatach potem w domu doprowadzi cię do czegoś głębszego.
Nie jestem znawcą jestem w temacie tylko troszkę dłużej niż ty. A prawdę powiedziawszy od początku tego forum i wiem jaką wiedzę znajdziesz na nim i po tym co piszesz jestem w stanie powiedzieć że nie przeczytałeś nawet 1/100 bo byś wiedział co oznacza zostawić roślinę w spokoju. Nie takich napalonych oszołomów (w pozytywnym znaczeniu) tu mieliśmy. Stąd właśnie niechęć odpowiadania po raz kikusetny na to samo pytanie.
Właśnie że doskonale wiemy kto organizuje takie warsztaty. Jak znaleźć własnego mistrza?? Każdy ma swoją drogę. Najlepiej byłoby skorzystać z usług każdego a potem wybrać wg ciebie najlepszego. Można też wybrać go po CV jego prac/osiągnięć lub po prostu wylosować. Warsztaty nie są tanie?? Zależy jak na to spojrzysz. Kilkugodzinna praca nad rośliną + udostępnione narzędzia i jakiś poczęstunek + nieograniczona ilość wiedzy którą nawet jak przeczytasz wszystkie książki nie jesteś w stanie nadrobić. Jeśli chodzi o naukę to tylko praktyka na warsztatach potem w domu doprowadzi cię do czegoś głębszego.
Nie jestem znawcą jestem w temacie tylko troszkę dłużej niż ty. A prawdę powiedziawszy od początku tego forum i wiem jaką wiedzę znajdziesz na nim i po tym co piszesz jestem w stanie powiedzieć że nie przeczytałeś nawet 1/100 bo byś wiedział co oznacza zostawić roślinę w spokoju. Nie takich napalonych oszołomów (w pozytywnym znaczeniu) tu mieliśmy. Stąd właśnie niechęć odpowiadania po raz kikusetny na to samo pytanie.
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
- Bolas
- 20
- Kontakt:
Poza tym masz Bonsai Grupę w Łodzi z bliskimi mi osobami i z tego co wiem to za kompletne free. Skontaktuj się z nimi.
Tu masz linka ale w dziale relacje możesz znaleźć też inne ich działania i relacje z nich.
http://www.bonsaiforum.pl/viewtopic.php?f=7&t=14473
Tu masz linka ale w dziale relacje możesz znaleźć też inne ich działania i relacje z nich.
http://www.bonsaiforum.pl/viewtopic.php?f=7&t=14473
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
-
- 17
Sruba co tam trzeba widze ze bardo nie cierpliwy jestes , dobrze czasami trzeba byc takim ale nie w bonsai .
a jak beda warsztaty w palmiarni w lodzzi i nas odwiedzisz to My postaramy sie odpowiedziec na wszystkie twoje pytania
a jak beda warsztaty w palmiarni w lodzzi i nas odwiedzisz to My postaramy sie odpowiedziec na wszystkie twoje pytania
bo kazdy jest kims
- Przemek R.
- wspieram forum (brąz)
- 17
- Imie i nazwisko: Przemek Radomyski
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
-
- 13
- Imie i nazwisko: Krzysztof B
- Województwo: lódzkie
Nieprawda facet wie jak przemowic do rozsadku!
Czy cos takiego to dobre na poczatek? - viewtopic.php?t=857&highlight=
Bonsaistów było wielu,
Lecz żaden równać się nie mógł
Przy Bolasie
Ten to przy pasie
I zawsze o czasie,
miał drutu zwój,
Lecz by bonsai twój
Był piękny jak król
i zabłysął.
Bolek kleszczami świsnął
W oczach krwią zabłysnął i ścisnął
i ciachnął
Wszystkim się zdawało,
że to echo grało,
a to cięcie!
Następne w prezencie
By już gięciem
się nie trudzić
Jeno zapał ostudzić
i podziw wzbudzić
i to nie mało
Bo choć drzewko dwa metry miało
Shohinem się ostało
nawet małym
Ale jakże doskonałym.
buahahahaha
Czy cos takiego to dobre na poczatek? - viewtopic.php?t=857&highlight=
Bonsaistów było wielu,
Lecz żaden równać się nie mógł
Przy Bolasie
Ten to przy pasie
I zawsze o czasie,
miał drutu zwój,
Lecz by bonsai twój
Był piękny jak król
i zabłysął.
Bolek kleszczami świsnął
W oczach krwią zabłysnął i ścisnął
i ciachnął
Wszystkim się zdawało,
że to echo grało,
a to cięcie!
Następne w prezencie
By już gięciem
się nie trudzić
Jeno zapał ostudzić
i podziw wzbudzić
i to nie mało
Bo choć drzewko dwa metry miało
Shohinem się ostało
nawet małym
Ale jakże doskonałym.
buahahahaha
-
- 13
Sam mi kazales przegladac forum wiec kazda chwile spedzam czytajac posty! Faktycznie jest wiele odpowiedzi a na wierszyk trafilem przypadkiem, bardzo ladny!
Kto to jest zajac? Jakie warsztaty? Czy warto probowac z tymi wierzbami?
Kto to jest zajac? Jakie warsztaty? Czy warto probowac z tymi wierzbami?
Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 15:52 przez Śruba22, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bolas
- 20
- Kontakt:
Po co powielać wątki skoro one tam są:
http://www.bonsaiforum.pl/viewtopic.php ... lit=+fikus
http://www.bonsaiforum.pl/viewtopic.php ... aty#p22612
http://www.bonsaiforum.pl/viewtopic.php ... lit=+fikus
http://www.bonsaiforum.pl/viewtopic.php ... aty#p22612
Pozdrawiam
Bolesław Wujczyk
Bolesław Wujczyk
-
- 13
:/ umknelo
Wiec wychodzi na to ze oprucz wielu umiejetnosci, wiedzy o roslinach, trzeba miec rowniez bardzo rozbudowana wyobraznie, 30 zl i bonsai gotowy! i to jaki!!! Mi sie zawsze wydawalo ze trzeba mnostwo czasu i cierpliwosci, a tu prosze, bardzo dobry przyklad ze jednak nie.
Wiec wychodzi na to ze oprucz wielu umiejetnosci, wiedzy o roslinach, trzeba miec rowniez bardzo rozbudowana wyobraznie, 30 zl i bonsai gotowy! i to jaki!!! Mi sie zawsze wydawalo ze trzeba mnostwo czasu i cierpliwosci, a tu prosze, bardzo dobry przyklad ze jednak nie.