Lasek
-
- 16
- Imie i nazwisko: Sebastian
- Województwo: śląskie
Lasek
Witam
Przedstawiam Wam lasek, który prowadzę od 2007 roku. Niestety nie zrobiłem zdjęcia przed pierwszym formowaniem. Co do gatunku, to nic więcej nie mogę napisać, bo sam nie wiem. W poprzednim sezonie sprawdzałem liście w różnych poradnikami i bez rezultatu. Jak lasek rozwinie liście od razu wklejam na forum i mam nadzieję, że z Waszą pomocą wreszcie będę wiedział co to za roślinka. Jest to materiał yamadorii pozyskany z łąki sąsiada. Pozdrawiam
Przedstawiam Wam lasek, który prowadzę od 2007 roku. Niestety nie zrobiłem zdjęcia przed pierwszym formowaniem. Co do gatunku, to nic więcej nie mogę napisać, bo sam nie wiem. W poprzednim sezonie sprawdzałem liście w różnych poradnikami i bez rezultatu. Jak lasek rozwinie liście od razu wklejam na forum i mam nadzieję, że z Waszą pomocą wreszcie będę wiedział co to za roślinka. Jest to materiał yamadorii pozyskany z łąki sąsiada. Pozdrawiam
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 19
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
Błędów jest więcej, rośliny są dobrane byle jak i w zasadzie przypadkowo wsadzone do doniczki, brak przez to jakiejkolwiek perspektywy. Poza tym liczba parzysta jest niedopuszczalna.
Mam małe krzywe drzewko, ale to chyba jeszcze nie bonsai...
Damian S.
Damian S.
-
- 16
- Imie i nazwisko: Sebastian
Masz rację, ale to nie są pojedyńcze drzewka. Ten lasek zrobiony jest z jednej gałęzi, więc perspektywy może jako takiej nie ma (wszystkie drzewka są połączone). Co do liczby paszystej to mam dwa warianty. Pierszy jest taki że znajdę takie drzewko i dosadzę, a drugi że gałązka wypuści sobie nowy pęd.
- bubinek
- 17
- Imie i nazwisko: Kacper B.
- Województwo: wielkopolskie
Powiem, że całkiem fajnie to wygląda... Nie wiem, czy te rozpórki coś dadzą... Sprawdzałeś czy drzewka się wyprostowały choć trochę dzięki nim?
Może jeszcze jakiś kamień ładny położyć, trochę mchu i za kilka lat prześlij zdjęcia co z tego wyszło.
Pozdrawiam!
Może jeszcze jakiś kamień ładny położyć, trochę mchu i za kilka lat prześlij zdjęcia co z tego wyszło.
Pozdrawiam!
..::BuBu::..