Witam
Poniżej przedstawię Wam niektóre moje drzewka. Jeszcze trzymam je w cieplarni ale lada dzień wyprowadze je na dwór.
Proszę o pewne sugestie i rady co to moich okazów.
Pozdrawiam
Moje drzewka outdoor - lipa, buk, berberys...
-
- 16
- Imie i nazwisko: leon niemczyk
- Województwo: zachodniopomorskie
Widzę, że dopiero zaczynasz przygodę z bonsai. Małe uwagi odnośnie stosowania drutu- lepiej i estetyczniej jest stosować odpowiedni drut przygotowany specjalnie do formowania roślin. Myślę, że powinieneś zmienić też podłoże w swoich roślinach. Nie musi to być od razu akadama jak u Pana Lipowskiego. W jakiejś lżejszej mieszance rośliny powinny się czuć lepiej niż w samej ziemi. Proponuję też zaznajomić się z jakimiś lekturami o tematyce bonsai. Poczytać o drutowaniu, stosowanych stylach w bonsai i mieszankach glebowych.
- Kamil
- Administrator
- 20
- Imie i nazwisko: Kamil Jackiewicz
- Województwo: opolskie
- Kontakt:
Witaj Sebastianie,
ja "zabiore" sie za Twojego klona. Moja propozycje przedstawiam na zalaczonym zdjeciu. Srodkowa galaz bym usunal albo pozwolil jej swobodnie rosnac w celu pogrubienia pnia. Reszty mysle ze nie musze tlumaczyc.
ja "zabiore" sie za Twojego klona. Moja propozycje przedstawiam na zalaczonym zdjeciu. Srodkowa galaz bym usunal albo pozwolil jej swobodnie rosnac w celu pogrubienia pnia. Reszty mysle ze nie musze tlumaczyc.
- Załączniki
-
- kamcio_13108.jpg (79.52 KiB) Przejrzano 2303 razy
Pozdrawiam,
Kamil Jackiewicz
Kamil Jackiewicz