No to może się przedstawimy...
- Tom3k93
- 16
- Imie i nazwisko: Tomasz
- Województwo: małopolskie
Witam
Nazywam się Tomek, jestem z Krakowa.
Bonsai interesuje się od około 5-6 lat. Miałem w przeszłości kilka drzewek ale byłem początkującym i większość umarło
Został mi jeden modrzew europejski pobrany ze stanu naturalnego. Jest on najstarszym prowadzonym jako bonsai (styl literacki) moim drzewkiem.
Oczywiście od 3 lat posiadam drugiego modrzewia. Przebywa dalej w gruncie. Mam także jałowca kupionego w OBI, sosenkę z nad Bałtyku ,
tegorocznie wykopaną brzózke, oraz także tegorocznie wykopanego klona. Oprócz bonsai interesuję się fotografią, grafiką komputerową oraz gram na gitarze.
Nazywam się Tomek, jestem z Krakowa.
Bonsai interesuje się od około 5-6 lat. Miałem w przeszłości kilka drzewek ale byłem początkującym i większość umarło
Został mi jeden modrzew europejski pobrany ze stanu naturalnego. Jest on najstarszym prowadzonym jako bonsai (styl literacki) moim drzewkiem.
Oczywiście od 3 lat posiadam drugiego modrzewia. Przebywa dalej w gruncie. Mam także jałowca kupionego w OBI, sosenkę z nad Bałtyku ,
tegorocznie wykopaną brzózke, oraz także tegorocznie wykopanego klona. Oprócz bonsai interesuję się fotografią, grafiką komputerową oraz gram na gitarze.
"Bonsai jest sztuką nieskończoną..."
Pozdrawiam Tomasz Rosa
Pozdrawiam Tomasz Rosa
- MartaM
- 16
- Imie i nazwisko: Marta M
- Województwo: małopolskie
Witajcie,
Mam na imię Marta, jestem z Trzebini, woj małopolskie, mam 25 lat.
Sztuką bonsai tak na prawdę interesuję sie od kilku miesięcy, kiedy to kupiłam Ligustra chińskiego, bo taki był zmarniały, a ja poczułam, że muszę się nim zaopiekować. I tak teraz sobie trwamy razem i jest nam całkiem przyjemnie. Tydzień temu dostałam moje drugie drzewko, Karmonę drobnolistną, którą próbuję teraz utrzymać w dobrej kondycji przy aklimayzacji, co nie jest wcale proste, bo to dość kapryśne drzewko. Dzięki tym moim roślinkom mogę się odprężyć, zrelaksować i wyciszyć po ciężkim dniu w pracy... niesamowite.
Poza sztuką bonsai moją wielką pasją i miłością, odkąd pamiętam, są wędrówki górskie.
Pozdrawiam serdecznie.
Mam na imię Marta, jestem z Trzebini, woj małopolskie, mam 25 lat.
Sztuką bonsai tak na prawdę interesuję sie od kilku miesięcy, kiedy to kupiłam Ligustra chińskiego, bo taki był zmarniały, a ja poczułam, że muszę się nim zaopiekować. I tak teraz sobie trwamy razem i jest nam całkiem przyjemnie. Tydzień temu dostałam moje drugie drzewko, Karmonę drobnolistną, którą próbuję teraz utrzymać w dobrej kondycji przy aklimayzacji, co nie jest wcale proste, bo to dość kapryśne drzewko. Dzięki tym moim roślinkom mogę się odprężyć, zrelaksować i wyciszyć po ciężkim dniu w pracy... niesamowite.
Poza sztuką bonsai moją wielką pasją i miłością, odkąd pamiętam, są wędrówki górskie.
Pozdrawiam serdecznie.
"Drzewo jest mocą, która powoli pnie się ku Niebu".
- Antoine de Saint-Exupery
- Antoine de Saint-Exupery
-
- 16
- Imie i nazwisko: Grzegorz K
- Województwo: wielkopolskie
Witam
Mam na imię Grzegorz, jestem z Konina, mam 23 lata. Bonsai od długiego czasu podziwiam, od niedawna, na prawdę się tą sztuką zainteresowałem. Posiadam Ligustra chińskiego i na dzień dzisiejszy mój cel to tak się nim opiekować aby dożył wiosny.
Pozdrawiam
Mam na imię Grzegorz, jestem z Konina, mam 23 lata. Bonsai od długiego czasu podziwiam, od niedawna, na prawdę się tą sztuką zainteresowałem. Posiadam Ligustra chińskiego i na dzień dzisiejszy mój cel to tak się nim opiekować aby dożył wiosny.
Pozdrawiam
cześć mam na imię andżela, jestem ze słupska.pracuje na codzień w banku a w wolnych chwilach zajmuję się moimi dwoma pasjami: nordic walkingiem oraz moim drzewkiem bonsai. mojego "bonziego" mam dokładnie od 22 marca tego roku i jestem do niego bardzo przywiązana:)
-
- 16
- Imie i nazwisko: Pawel Kozuch
- Województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Mam na imię Paweł jestem maturzystą i przede mną również egzamin zawodowy:/ Moje pasje to: Krav Maga, biała broń i moje biedne bonsai Mam je od prawie roku, lecz od miesiąca zaczęło chorować i dzieje się z nim coś złego
-
- 16
- Imie i nazwisko: Jacek Wakuluk
- Województwo: podlaskie
Hehe, i na mnie pora :P Nazywam się Jacek Wakuluk i mieszkam w okolicach Siemiatycz. Bonsai interesuję się już niecałe 3 latka i mnie wkręca coraz bardziej. A poza bonsai to lubię wędkowanie, trochę rysuję choppery a poza tym to uwielbiam psy. Mam nadzieję, że będzie się Nam wszystkim miło pisało. Pozdrawiam - Jacek.
- Paulus
- 15
- Imie i nazwisko: Pawel Kusinsky
- Województwo: świętokrzyskie
Witam SPOŁECZNOŚĆ
Mam na imię Paweł. Mieszkam w Kielcach. Pasjonuje sie fotografią i uprawą roślin (mam działkę na terenie ROD). Czasem zaglądam na siłownię. Od stycznia zaczynam swoja przygodę z bonsai.
Pozdrawiam i życzę sukcesów w sztuce bonsai.
Paweł Kusinsky.
Mam na imię Paweł. Mieszkam w Kielcach. Pasjonuje sie fotografią i uprawą roślin (mam działkę na terenie ROD). Czasem zaglądam na siłownię. Od stycznia zaczynam swoja przygodę z bonsai.
Pozdrawiam i życzę sukcesów w sztuce bonsai.
Paweł Kusinsky.
- Załączniki
-
- Paulus s.jpg (72.35 KiB) Przejrzano 15775 razy
-
- 15
- Imie i nazwisko: sylwester s.
- Województwo: mazowieckie
cze
Mam na imię Sylwek. Mieszkam w Radomiu. Kolekcjonuję drzewka od dwóch lat - głownie yamadori, ale interesuję się bonsai i kulturą japońską troszkę dłużej
Poza tym jestem malarzem, jeśli ktoś chce zobaczyć moje prace to zapraszam na moją stronę: wwww.sulimaart.netgaleria.pl
Do swojej twórczości przemycam klimaty wschodu - głównie Japonii...
ps.jeśli ktoś z Radomia interesuje się bonsai to czekam na kontakt.
Mam na imię Sylwek. Mieszkam w Radomiu. Kolekcjonuję drzewka od dwóch lat - głownie yamadori, ale interesuję się bonsai i kulturą japońską troszkę dłużej
Poza tym jestem malarzem, jeśli ktoś chce zobaczyć moje prace to zapraszam na moją stronę: wwww.sulimaart.netgaleria.pl
Do swojej twórczości przemycam klimaty wschodu - głównie Japonii...
ps.jeśli ktoś z Radomia interesuje się bonsai to czekam na kontakt.
- Załączniki
-
- bon7.jpg (85.38 KiB) Przejrzano 15668 razy
- Avalontic
- 15
- Imie i nazwisko: Krzysztof S.
- Województwo: zachodniopomorskie
WITAM
Nazywam się Krzysztof i mam 21 lat. Sztuką bonsai interesuje się ze względu na jej wjątkowosc:) Jako, że hodowla roślin sprawia mi przyjemnośc a kultura japońska przywraca mój wewnętrzny spokój bonsai stało się magazynem tych dwóc dobroczynnych dla mnie zjawisk:) Jestem z zamiłowania architektem wnętrz i ogrodu. Szczególnie podoba mi się styl orientalny...
Swoje pierwsze bonsai (wiąz drobnolistny) kupiłem w kwiaciarni:) Szybko jednak zapragnąłem stworzyc swoje drzewko, gdyż czuję, że wiąz należy jednak do kogoś innego:) A że w mojej miejscowości pełno jest lasów, nie musiałem szukac daleko... Obecnie jestem jestem szcześliwym właścicielem także 2 kosodrzewiów, które planuję prowadzic w kaskadzie:) W niedalekiej przyszłosci planuje rozszerzyc hodowlę o kilka liściastych (już wypatrzonych) gatunków:)
To tyle
Pozdrawiam wszystkich ciepło!
Nazywam się Krzysztof i mam 21 lat. Sztuką bonsai interesuje się ze względu na jej wjątkowosc:) Jako, że hodowla roślin sprawia mi przyjemnośc a kultura japońska przywraca mój wewnętrzny spokój bonsai stało się magazynem tych dwóc dobroczynnych dla mnie zjawisk:) Jestem z zamiłowania architektem wnętrz i ogrodu. Szczególnie podoba mi się styl orientalny...
Swoje pierwsze bonsai (wiąz drobnolistny) kupiłem w kwiaciarni:) Szybko jednak zapragnąłem stworzyc swoje drzewko, gdyż czuję, że wiąz należy jednak do kogoś innego:) A że w mojej miejscowości pełno jest lasów, nie musiałem szukac daleko... Obecnie jestem jestem szcześliwym właścicielem także 2 kosodrzewiów, które planuję prowadzic w kaskadzie:) W niedalekiej przyszłosci planuje rozszerzyc hodowlę o kilka liściastych (już wypatrzonych) gatunków:)
To tyle
Pozdrawiam wszystkich ciepło!
Drzewo nie smagane wichrem rzadko kiedy wyrasta silne i zdrowe.
— Seneka Młodszy
— Seneka Młodszy
-
- 15
- Imie i nazwisko: Sebastian
siemanko
mam na imie Sebastian, mam 16 lat. Bonsai zainteresowalem sie sie okolo 2008 roku.
pozdrawiam
mam na imie Sebastian, mam 16 lat. Bonsai zainteresowalem sie sie okolo 2008 roku.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 23:37 przez Loongi, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Sebastian
Sebastian
- Herpestes
- 15
- Imie i nazwisko: Leszek Gramacki
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt:
Witam.
Nazywam się Leszek Gramacki mam 31 lat. Sztuką bonsai zainteresowałem się jakieś 5-6 lat temu.Zanim dowiedziałem się o istnieniu bonsai,fascynowała mnie i nadal bardzo fascynuje przyroda ożywiona jak i nie ożywiona.Poza tym interesuje się astronomią i samolotami.
Życzę wszystkim żebyście czerpali jak najwięcej radości z tak wspaniałej sztuki jaką jest tworzenie bonsai.
Powodzenia i dużo cierpliwości.
Nazywam się Leszek Gramacki mam 31 lat. Sztuką bonsai zainteresowałem się jakieś 5-6 lat temu.Zanim dowiedziałem się o istnieniu bonsai,fascynowała mnie i nadal bardzo fascynuje przyroda ożywiona jak i nie ożywiona.Poza tym interesuje się astronomią i samolotami.
Życzę wszystkim żebyście czerpali jak najwięcej radości z tak wspaniałej sztuki jaką jest tworzenie bonsai.
Powodzenia i dużo cierpliwości.
http://leszekgramacki.blogspot.com/
-
- 15
- Imie i nazwisko: maciekP
- Województwo: dolnośląskie
Witam jestem Maciek pochodze z Glogowa. Jesli chodzi o bonsai to zafascynowany jestem juz od 2000r. Długi czas była to tylko fascynacja poprzez filmy zdjęcia itd. w tym roku poraz pierwszy postanowilem uczestniczyć w warsztatach w Akademi Bonsai u Pana Włodzimierza Pietraszko. po kilku warsztatach wiem ,że na pewno chce sie tym zajmować. Pozdro.
- SirDejw
- 14
- Imie i nazwisko: Dawid Markiewicz
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Witam
Mieszkam w Zabrzu, jakiś kilometr od autostrady A4; często bywam też w okolicach Milicza i Sułowa (pięknie tam jest). Kształtowaniem w szerokim znaczeniu tego słowa zajmuję się od 2007 roku. Zaczynałem oczywiście od fikusów, chciałem zrobić coś z avocado , Obecnie mam kilka fikusów Carmonkę, Podokarpa, Klony Palmowe, bukszpany, Hebe, jodełkę i kilka innych roślin. Mam świadomość swojej niewiedzy i że jeszcze długa droga do tego żeby którąś roślinką móc się pochwalić, ale mam sporo zapału i pół hektara ogrodu wiec może coś z tego będzie,
Od marca 2009 udzielam się też na forum przyjaciół, czytałem kilka publikacji; oba źródła sporo mi dały. Bardzo chciałbym odwiedzić akademie we Wrocławiu i przyjść na jakieś spotkanie Śląskiej grupy.
A no i jeszcze jestem studentem, rocznik 1988 :P
Pozdrawiam,
Dawid Markiewicz
Mieszkam w Zabrzu, jakiś kilometr od autostrady A4; często bywam też w okolicach Milicza i Sułowa (pięknie tam jest). Kształtowaniem w szerokim znaczeniu tego słowa zajmuję się od 2007 roku. Zaczynałem oczywiście od fikusów, chciałem zrobić coś z avocado , Obecnie mam kilka fikusów Carmonkę, Podokarpa, Klony Palmowe, bukszpany, Hebe, jodełkę i kilka innych roślin. Mam świadomość swojej niewiedzy i że jeszcze długa droga do tego żeby którąś roślinką móc się pochwalić, ale mam sporo zapału i pół hektara ogrodu wiec może coś z tego będzie,
Od marca 2009 udzielam się też na forum przyjaciół, czytałem kilka publikacji; oba źródła sporo mi dały. Bardzo chciałbym odwiedzić akademie we Wrocławiu i przyjść na jakieś spotkanie Śląskiej grupy.
A no i jeszcze jestem studentem, rocznik 1988 :P
Pozdrawiam,
Dawid Markiewicz
http://mgz-dejw.blogspot.com
- bubinek
- 17
- Imie i nazwisko: Kacper B.
Witam!
Już dość długo uczestniczę w życiu tego forum, ale jakoś tu nie zajrzałem wcześniej.
Mam na imię Kacper, mieszkam w Lesznie (ok 70 km od Poznania). Sztuka bonsai fascynuje mnie już długo, ale dopiero jakieś 2 lata temu stwierdziłem, że spróbuję się tym zająć. Wtedy kupiłem jałowca i próbowałem coś z niego zrobić, ale wyszedł mi (jak to koledzy stwierdzili) copper juniperius viewtopic.php?f=12&t=4700&p=36657#p36657. Drzewko niestety nie przeżyło mojego zapału do nawijania drutu i odpuściłem sobie trochę, ale potem dostałem fikusa beniamina i one trzymają się dobrze.
Studiuję elektrotechnikę z informatyką techniczną (może stąd moje zamiłowanie do miedzianego drutu :P ).
Interesuję się muzyką (gram na gitarze i śpiewam), fotografią (próbuję zbierać na lustrzankę) oraz oczywiście bonsai.
Jeżeli ktoś jest z moich okolic i chciałby się spotkać i pogadać o bonsai to proszę o kontakt na PW lub maila (cacp@o2.pl).
Pozdrawiam!
Kacper
Już dość długo uczestniczę w życiu tego forum, ale jakoś tu nie zajrzałem wcześniej.
Mam na imię Kacper, mieszkam w Lesznie (ok 70 km od Poznania). Sztuka bonsai fascynuje mnie już długo, ale dopiero jakieś 2 lata temu stwierdziłem, że spróbuję się tym zająć. Wtedy kupiłem jałowca i próbowałem coś z niego zrobić, ale wyszedł mi (jak to koledzy stwierdzili) copper juniperius viewtopic.php?f=12&t=4700&p=36657#p36657. Drzewko niestety nie przeżyło mojego zapału do nawijania drutu i odpuściłem sobie trochę, ale potem dostałem fikusa beniamina i one trzymają się dobrze.
Studiuję elektrotechnikę z informatyką techniczną (może stąd moje zamiłowanie do miedzianego drutu :P ).
Interesuję się muzyką (gram na gitarze i śpiewam), fotografią (próbuję zbierać na lustrzankę) oraz oczywiście bonsai.
Jeżeli ktoś jest z moich okolic i chciałby się spotkać i pogadać o bonsai to proszę o kontakt na PW lub maila (cacp@o2.pl).
Pozdrawiam!
Kacper
..::BuBu::..
-
- 14
- Imie i nazwisko: Olo K
- Województwo: podkarpackie
Witam! Jestem Olek, od 29 lat chodzę po tym świecie. Mieszkam w niewielkiej miejscowości 50km od Rzeszowa. Moją pasją jest informatyka, którą w końcu zamieniłem na pensję. Od kilku miesięcy interesuję się bonsai (zaraził mnie tym kolega z którym pracuję), od tygodnia jestem posiadaczem pierwszego drzewka. Z formowaniem roślin (tyle że trochę większych) miałem do czynienia kilka lat temu ale sytuacja życiowa zmusiła mnie do przeprowadzki więc porzuciłem swoje rozpoczęte i nie dokończone dzieło.
Witam
Drzewka Bonsai podobały mi się od zawsze, te ich przepiękne kształty robią wrażenie . Ja bardzo lubię asymetrię więc taka forma bardzo mi odpowiada. Mam nadzieje , że na tym Forum dokształcę swoje umiejętności bo jest tu dużo fajnych ludzi znających się na sztuce Bonsai
Pozdrawiam Nana
Drzewka Bonsai podobały mi się od zawsze, te ich przepiękne kształty robią wrażenie . Ja bardzo lubię asymetrię więc taka forma bardzo mi odpowiada. Mam nadzieje , że na tym Forum dokształcę swoje umiejętności bo jest tu dużo fajnych ludzi znających się na sztuce Bonsai
Pozdrawiam Nana
-
- 14
- Imie i nazwisko: Jolanta Leszko
Witam mam na imię Jola liczę sobie 41 wiosen z zawodu i z zamiłowania jestem ogrodnikiem czyli zielono mam w układzie krwionośnym . Formowaniem roślin interesuję się od
dawna mam parę okazów samodzielnie ukształtowanych niwaki w ogrodzie . Bonsai to dla mnie nowe doświadczenie ale starczy sił i czasu . Na forum trafiłam niedawno
jestem pełna podziwu dla długo jak i niedawno aktywnych wiele porad i pomysłów Pozdrawiam wszystkich i życzę zadowolenia z opieki nad roślinami .
Na załączonej fotce to sem ja + mój żywopłot z sosny zwyczajnej
dawna mam parę okazów samodzielnie ukształtowanych niwaki w ogrodzie . Bonsai to dla mnie nowe doświadczenie ale starczy sił i czasu . Na forum trafiłam niedawno
jestem pełna podziwu dla długo jak i niedawno aktywnych wiele porad i pomysłów Pozdrawiam wszystkich i życzę zadowolenia z opieki nad roślinami .
Na załączonej fotce to sem ja + mój żywopłot z sosny zwyczajnej
- Załączniki
-
- to sem ja
- ja.jpg (34.14 KiB) Przejrzano 15324 razy
- Ćwirek
- 13
- Imie i nazwisko: Marek S.
- Województwo: śląskie
Witam
Marek z Rudy Śląskiej 31lat. Posiadam wiąza oczywiście z marketu narazi żyje i miewa się dobrze. Dodatkowo moją pasją jest motoryzacja a bardziej motory i lubię sobie pogrzebać w garażu oraz komputery.
Pozdrawiam
Marek z Rudy Śląskiej 31lat. Posiadam wiąza oczywiście z marketu narazi żyje i miewa się dobrze. Dodatkowo moją pasją jest motoryzacja a bardziej motory i lubię sobie pogrzebać w garażu oraz komputery.
Pozdrawiam
- Noriko
- 13
- Imie i nazwisko: Ewa
A ja witam ponownie po laaaatach ;)
Po rozmaitych perturbacjach życiowych wracam na łono forum oraz bonsai ;)
Co o mnie - można z pewnymi zmianami przeczytać kilka stron wstecz
Pozdrawiam tych których znam i nie znam
Chowa!
Ewa ( Noriko - kiedyś i obecnie )
Po rozmaitych perturbacjach życiowych wracam na łono forum oraz bonsai ;)
Co o mnie - można z pewnymi zmianami przeczytać kilka stron wstecz
Pozdrawiam tych których znam i nie znam
Chowa!
Ewa ( Noriko - kiedyś i obecnie )
CHOWA
Ewa
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000458177857
Ewa
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000458177857