Jałowiec
-
- 16
- Imie i nazwisko: Michal Miler
- Województwo: pomorskie
Jałowiec
Witam wszystkich oto drugie moje drzewko które dostałem w prezencie. Nie znam się za bardzo na jałowcach więc proszę o radę . Myśle nad pół kaskadą mam 3 koncepcje na tego jałowczyka ale proszę też o waszę ;)
- Załączniki
-
- teraz wygląda tak
- S6300297.JPG (82.4 KiB) Przejrzano 3329 razy
-
- pierwszy virt
- virt 1.JPG (78.01 KiB) Przejrzano 3332 razy
-
- 2 virt i myślę że najlepszy
- virt 2.JPG (77.24 KiB) Przejrzano 3330 razy
-
- a to jeśli wszystkie inne pomysły nie wypalą
- vir3.JPG (73.58 KiB) Przejrzano 3332 razy
- lukipela
- 16
- Imie i nazwisko: Pawel F
- Województwo: lubelskie
Moim zdaniem lepszym pomysłem byłoby jakbyś usunął te gałęzie wyrastające poza obrys doniczki i zrobl kilka jinów,a z tej gałęzi którą zaostawiłem na vircie ułożył koronę-nie bawiłem się w rysowanie korony,chciałem tylko pokazać która moim zdaniem gałąź powinna zostać...oczywiście to tylko propozycja
- Załączniki
-
- S6300297.JPG (48.76 KiB) Przejrzano 3279 razy
...
-
- 16
- Imie i nazwisko: Michal Miler
- Województwo: pomorskie
Twoja propozycja wygląda naprawde Ok nie zastanawiałem się nad drzewkiem o takiej formie , będę musiał zrobić naciągi żeby tą gałąź trochę wyprostować bo teraz jest w pozycji poziomej i nie wyglądało by to zbyt dobrze . A byłbyś tak dobry i narysował jak miałaby wyglądać według Ciebie ta korona ?
P.s Mam na działce dużą wierzbę około 7 m jest przeznaczona na wycinkę jest w 100 % zdrowa i jeśli ktoś chciałby jakieś sadzonki , lub gałęzie które jak wiadomo bardzo szybko puszczają korzenie ( w zeszłym roku o tej samej porze roku odciąłem gałąź o średnicy 20 cm i się przyjeła ) może przyjechać i sobie uciąć lub zrobić odkład powietrzny oczywiście wcześniej należy zadzwonić lub napisać o której godzinie itd . Poprostu szkoda materiału a sam wszystkiego nie wykorzystam a może komuś się przyda ;)
P.s Mam na działce dużą wierzbę około 7 m jest przeznaczona na wycinkę jest w 100 % zdrowa i jeśli ktoś chciałby jakieś sadzonki , lub gałęzie które jak wiadomo bardzo szybko puszczają korzenie ( w zeszłym roku o tej samej porze roku odciąłem gałąź o średnicy 20 cm i się przyjeła ) może przyjechać i sobie uciąć lub zrobić odkład powietrzny oczywiście wcześniej należy zadzwonić lub napisać o której godzinie itd . Poprostu szkoda materiału a sam wszystkiego nie wykorzystam a może komuś się przyda ;)