Carpinus
Carpinus
Cześć,
przedastawiam kolejny nabytek ,długa przed nim droga ale potencjał ma ogromny .
Wczoraj przesadzony ,zmieniłem front i mieszanke teraz odpoczynek.
przedastawiam kolejny nabytek ,długa przed nim droga ale potencjał ma ogromny .
Wczoraj przesadzony ,zmieniłem front i mieszanke teraz odpoczynek.
- Załączniki
-
- nowy front
- P1013366g.JPG (70.57 KiB) Przejrzano 9183 razy
-
- tak byÂło
- P10133531m.JPG (42.98 KiB) Przejrzano 9186 razy
-
- pieĂą
- P10133541.JPG (82.37 KiB) Przejrzano 9184 razy
-
- martwe
- P10133691.JPG (75.81 KiB) Przejrzano 9183 razy
-
- uro
- P10133701m.JPG (59.31 KiB) Przejrzano 9190 razy
-
- 17
-
- 17
Wyczyścić owszem a zabezpieczyć się nie da, nawet używając płynu do jin zmieszanego z węglem (uro powinno być ciemne )abezpieczy tylko na chwile. ,trzeba próbować trzymać jak najbardziej suche.
A resztki suchego wyglądają dobrze i naturalnie nie widze potrzeby żeby to robić. Ale dzięki za info
A resztki suchego wyglądają dobrze i naturalnie nie widze potrzeby żeby to robić. Ale dzięki za info
auto jeszcze mam , ale pasek trzeba zacisnąć .
Narazie jak pisałem ;
przesadziłem ,zmieniłem front , podałem witaminki i wczorej jeszcze popracowałem nad wierzchołkiem nadałem troszke ruchu ,ale jest już gruby i nie bardzo da się giąć . myśle jescze czy nie obniżyć rośliny ale czas pokaże.
auto jeszcze mam , ale pasek trzeba zacisnąć .
Narazie jak pisałem ;
przesadziłem ,zmieniłem front , podałem witaminki i wczorej jeszcze popracowałem nad wierzchołkiem nadałem troszke ruchu ,ale jest już gruby i nie bardzo da się giąć . myśle jescze czy nie obniżyć rośliny ale czas pokaże.
- 20
- Imie i nazwisko: Michal Golebiowski
- Województwo: opolskie
Holahola :
".......... przesadziłem ,zmieniłem front , podałem witaminki i wczorej jeszcze popracowałem nad wierzchołkiem nadałem troszke ruchu ,ale jest już gruby i nie bardzo da się giąć ......."
po przesadzeniu nawozisz ??
pracujesz na świeżo przesadzonej roślinie ??
Czyja to szkoła ?
Ja osobiście przedłuzyłbym shari zgodnie z ruchem pnia , mozliwe ze to "przekłamanie zdjęcia" ale puki co nie wygląda ono naturalnie ..
".......... przesadziłem ,zmieniłem front , podałem witaminki i wczorej jeszcze popracowałem nad wierzchołkiem nadałem troszke ruchu ,ale jest już gruby i nie bardzo da się giąć ......."
po przesadzeniu nawozisz ??
pracujesz na świeżo przesadzonej roślinie ??
Czyja to szkoła ?
Ja osobiście przedłuzyłbym shari zgodnie z ruchem pnia , mozliwe ze to "przekłamanie zdjęcia" ale puki co nie wygląda ono naturalnie ..
Michał Gołębiowski
www.naturalfine.com
www.naturalfine.com
Cześć ,
nie nawoże tylko podaje witaminy z grupy b +dodatki (tajemnica ) .
Umożliwia to roślinie łatwiejsze ukorzenianie i pobudza ją .
Shari nie przedłuże bo w liściakach skraca ono żywotność rośliny i ją osłabia (grzyby itp). Co do pracy nad rośliną przegiołem lekko wierzcholek może 2cm ,nie zdejmowałem praktycznie wogóle bryły korzeniowej więc nie sądze żeby był to problem.
Ale dzięki za troske.
nie nawoże tylko podaje witaminy z grupy b +dodatki (tajemnica ) .
Umożliwia to roślinie łatwiejsze ukorzenianie i pobudza ją .
Shari nie przedłuże bo w liściakach skraca ono żywotność rośliny i ją osłabia (grzyby itp). Co do pracy nad rośliną przegiołem lekko wierzcholek może 2cm ,nie zdejmowałem praktycznie wogóle bryły korzeniowej więc nie sądze żeby był to problem.
Ale dzięki za troske.
- 20
- Imie i nazwisko: Michal Golebiowski
- Województwo: opolskie
Korzonki reagują bardzo szybko , w ciągu 3 dni zaczynają rozwijać się i jakakolwiek praca , przenoszenie , transport (nawet transport samochodem) nie powinny miec miejsca wczesniej niz po min 3-4 miesiącach w tym okresie bonsai nie ruszamy
Sądze ze skoro tak optzmalizujesz mu warunki , podajesz tajemnicze witaminki (pff) to powinieneś i o tym wiedzieć !
Ps. prosze bardzo
Sądze ze skoro tak optzmalizujesz mu warunki , podajesz tajemnicze witaminki (pff) to powinieneś i o tym wiedzieć !
Ps. prosze bardzo
Michał Gołębiowski
www.naturalfine.com
www.naturalfine.com
-
- 17
a Jak sie teraz drzewko ma zmienilo sie troszke czy cos sie z nim dzialo w dobrym sesie tego znaczenia
bo kazdy jest kims
drzewo ma się dobrze , zostało skrucone i przacuje nad strukturą gałęzi.