Serissa i tajemniczy wyrostek...

Problemy nurtujące nas na początku przygody z bonsai.
Elthan
Answers: 0
16

Serissa i tajemniczy wyrostek...

Post autor: Elthan »

Witam moi drodzy bonsaiści!

Kupiłem sobie kolejne, trzecie tym razem drzewko. Wiąz aktualnie zimowany walczy z moją pomocą z przędziorkami, Karmona rośnie jak szalona, a najnowszym nabytkiem okazała Się owa wspomniana Serissa. Rosła sobie spokojnie, rosła. Co wypuściła to przyciąłem odpowiednio, zaczęła kwitnąć (W lutym?), ale to, co mnie zainteresowało to to, co nieśmiało zaczyna wystawiać główkę z korzeni, a mianowicie dwa małe, zielone pędziki. Powiedzcie, prosze, czy mój maluch wypuszcza sobie kolejne pnie?

http://img225.imageshack.us/img225/1685/img0007nk9.jpg

Tam jest zła data. Zdjęcia dzisiejsze. Pozdrawiam
Niver
16
Imie i nazwisko: Luke
Województwo: dolnośląskie

Post autor: Niver »

Mi moja też tak czasem robi. Zawsze usuwam je jak tylko się pojawią gdyz nie chcę mieć krzaczka z mojego drzewka :)
Elthan
16

Ja też nie chciałbym mieć krzaczka, ale pojawiła mi się taka koncepcja, że można by to poprowadzić półkaskadowo i stworzyć taką hybrydę stylów. Może to niezgodne z zasadami, ale taka mam koncepcję, tylko nie wiem, co to może być.
Niver
16

I w jakiej doniczce wtedy byś drzewko posadził? :) Do stylu kaskadowego czy normalnego (prostego)? :P
Lepiej nie cuduj tylko zrób jak mówie. A jak chcesz koniecnie pobawić się serissą na styl kaskady to utnij sobie jakąś szczepkę i ukorzeń ją :)
Elthan
16

Nieeeeee. Nie kaskadowy, tylko półkaskadowy. Kaskadowy idzie do w dół, a półkaskadowy poziomo. Chyba, że żyję z błędzie:D. W każdym razie zobaczę, jak to sie będzie rozwijać. Jakby co to sie jeszcze zadecyduje. (uparty jestem nieziemsko)
Niver
16

Oj wybacz- źle przeczytałem. Ale wiesz że z takiego małego "czegoś" do regularnego pnia minie bardzo dłuuuuuuugo? :)
Elthan
16

Wiem, wiem. Mam czas. Poczekamy, zobaczymy:) Dzięki bardzo za odpowiedź.
ODPOWIEDZ