Kwasek cytrynowy do zabezpieczenia jina
Kwasek cytrynowy do zabezpieczenia jina
Witam
Wyczytałem w Płochockim, że do zakonserwowania drewna odartego z kory można stosować roztwór kwasku cytrynowego. Tylko że Autor nie pisze nic o jego stężeniu.
Czy ktoś a Was wie jak powinno się przygotować roztwór żeby spełniał swoją rolę?
Pozdrawiam.
Wyczytałem w Płochockim, że do zakonserwowania drewna odartego z kory można stosować roztwór kwasku cytrynowego. Tylko że Autor nie pisze nic o jego stężeniu.
Czy ktoś a Was wie jak powinno się przygotować roztwór żeby spełniał swoją rolę?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Marek
Marek
- pawel18
- 17
- Imie i nazwisko: Pawel Glowiak
- Województwo: podkarpackie
ja zabezpieczajac soje jiny , po prostu wycisnale sok z cytryny i za pomoca pedzelka nalzylem go na jiny . rosliny zyja bez problemow . sok z cytryn ma glownie za zadanie wybielenie drewna natomiast specjalny plyd do jin ma w sobie rowniez wlasciwosci ktore maja za zadanie ochraniac czesci martwe przed roznego rodzaju infekcjami . glownie to tym sie od siebie roznia
- Przemek R.
- wspieram forum (brąz)
- 17
- Imie i nazwisko: Przemek Radomyski
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Cudujecie jak nie wiem - sok z cytryny ? acze ? a może lepiej białą farbą ? - przecież też zakryje i wybieli ...
Teraz ten środek jest coraz bardziej dostępny - czy w centrach bonsai czy nawet na allegro czy nawet u Kamila, że nie ma co cudować i szukać zastępczych wynalazków, które nie zdają egzaminów.
Teraz ten środek jest coraz bardziej dostępny - czy w centrach bonsai czy nawet na allegro czy nawet u Kamila, że nie ma co cudować i szukać zastępczych wynalazków, które nie zdają egzaminów.
Przemysław Radomyski
http://przemekradomyski.blog.onet.pl
http://przemekradomyski.blog.onet.pl
-
- 17
- fidelpatcha
- wspieram forum (brąz)
- 18
- Imie i nazwisko: Damian Skiba
- Województwo: śląskie