Moje Drzewka Co Poradzicie
Moje Drzewka Co Poradzicie
Jesten nowy na forum a to moje drzewka zakupione w supermarketach
- Załączniki
-
- P5070504.JPG (57.74 KiB) Przejrzano 4890 razy
-
- P5070501.JPG (83.16 KiB) Przejrzano 4891 razy
-
- P5070492.JPG (68.53 KiB) Przejrzano 4891 razy
-
- P5070491.JPG (59.33 KiB) Przejrzano 4890 razy
-
- P5070488.JPG (49.62 KiB) Przejrzano 4891 razy
-
- 17
moze to bedzie nie przyjemne ale co milego w kupowaniu gotowych drzewek ... one sa jak dzieci patrzymy jak sie rozwijaa, rosna zmieniaja... a nie kupione na jakis pulkach gotowe..
mozna kupic ale nie beda one tak piekne jak te nasze ukstaltowane wlasnymi rękoma.. pozdro
a jezeli chodzi odrzewka to ładne
mozna kupic ale nie beda one tak piekne jak te nasze ukstaltowane wlasnymi rękoma.. pozdro
a jezeli chodzi odrzewka to ładne
Mam Ksiazki czytam forum to sa moje pierwsze drzewka wiem ze to co sie kupuje w supermarkecie to nie to samo co mozna samemu wychodowac.
Takie drzewka jak mam sa tu tanie po 3-5 funtow wiec nie drogo mam szkolke bonsai jakies 10 mil odemnie bylem tam pare razy sporo maja drzewek i wszystkiego co jest z nimi zwiazane od donieczek po nawaozy. Moje nastempne drzewko kupie w szkolce i sam uformuje juz nawet ogladalem klony palmowe sa bardzo ladne.
Takie drzewka jak mam sa tu tanie po 3-5 funtow wiec nie drogo mam szkolke bonsai jakies 10 mil odemnie bylem tam pare razy sporo maja drzewek i wszystkiego co jest z nimi zwiazane od donieczek po nawaozy. Moje nastempne drzewko kupie w szkolce i sam uformuje juz nawet ogladalem klony palmowe sa bardzo ladne.
Grzegorz Koniarz
Dla mnie podstawowa różnica miedzy bonsai a tym market-bonsai to taka, że bonsai jest jedyny nie powtarzalny może być ładniejszy lub mniej ładny ale nie powtarzalny, a market-bonsai trudno odróżnić od siebie są wszystkie podobne, nie mają w sobie nic zachwycającego. Wyglądają jak ceramiczne krasnale w ogrodzie (niektórzy lubią takie krasnale).
Darek Rychlicki
Ok moze u Ciebie na wyspie drzewka sa tak dobierane aby sie ne powtarzaly ;) ale w tak naprawde one sa tluczone wszystkie na jedno kopyto. Na forum znajdziesz dziesiatki takich samych drzewek i nie wykluczone ze pochodza one z tej samej "fabryki" Co te w UK. Nie oszukujmy sie. Jesli masz mozliwosc kup sobie drzewko w szkolce i sprobuj wlasnych sil, to wiele satysfakcji zrobic cos ladnego samemu.
You don't even think to call me Godfather...
I belive in America, America made my fortune.
I belive in America, America made my fortune.